Fish, fish sticks, frozen, prepared - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 277 kcal -
Białko 11.01 g 22% DV 159% D
Tłuszcz 16.23 g 21% DV
Węglowodany 21.66 g 7.9% DV
Skrobia 20.46 g -
Cukry 1.65 g -
Błonnik 1.5 g 5.4% DV 38.68% D
Woda 49.5 g -
Popiół 1.61 g -
Sód 402 mg 17% DV
Cholesterol 28 mg 9.3% DV

Witaminy

Cholina 42.8 mg 7.8% DV 56.19% D
Kwas foliowy 24 ug - -
Witamina A 18 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.12 mg 10% DV 73.41% D
Witamina B12 0.96 ug 40% DV 289% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.12 mg 8.9% DV 64.43% D
Witamina B3 (Niacyna) 1.54 mg 9.6% DV 69.31% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.27 mg 5.4% DV 39.28% D
Witamina B6 0.08 mg 4.6% DV 33.13% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 1 iu - -
Witamina K (filochinon) 4.7 ug 3.9% DV 28.28% D

Minerały

Wapń 16 mg 1.2% DV 8.89% D
Miedź 0.06 mg 6.6% DV 47.33% D
Żelazo 0.84 mg 4.7% DV 33.69% D
Magnez 25 mg 6% DV 42.98% D
Mangan 0.18 mg 7.9% DV 57.13% D
Fosfor 191 mg 15% DV 110% D
Potas 185 mg 3.9% DV 28.42% D
Selen 15.7 ug 29% DV 206% D
Sód 402 mg 17% DV 126% D
Cynk 0.42 mg 3.8% DV 27.57% D
Alanina 0.55 g -
Arginina 0.59 g -
Kwas asparaginowy 0.82 g -
Kwas glutaminowy 2.32 g -
Glicyna 0.47 g -
Histydyna 0.23 g -
Izoletyda 0.43 g -
Leucyna 0.85 g -
Lizyna 0.8 g -
Metionina 0.3 g -
Fenyloalanina 0.47 g -
Prolina 0.78 g -
Seryna 0.49 g -
Treonina 0.37 g -
Tryptofan 0.12 g -
Tyrozyna 0.29 g -
Walina 0.5 g -
Omega-3 ALA 0.25 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.24 g -
Omega-3 DHA 0.09 g -
Omega-3 EPA 0.05 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i 0 g -
Omega-6 (n-6) 0.01 g -
Omega-6 linolowy 7.42 g -
Omega-6 linolowy 7.29 g -
Omega-9 eikosenowy 0.05 g -
Omega-9 erukowy 0 g -
Omega 9 oleinowy 3.05 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 3.04 g -
Kwas arachidowy 0.04 g -
Kwas behenowy 0.03 g -
Kwas masłowy 0 g -
Kwas kaprynowy 0.01 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0.01 g -
Kwas laurynowy 0 g -
Kwas lignocerynowy 0.02 g -
Kwas margarynowy 0.01 g -
Kwas mirystynowy 0.12 g -
Kwas palmitynowy 3.08 g -
Kwas pentadekanowy 0.01 g -
Kwas stearynowy 0.41 g -
Total (complex+sugars) 21.66 g 7.9% DV
Fruktoza 0.1 g -
Galaktoza 0 g -
Glukoza 0.3 g -
Laktoza 0.12 g -
Maltoza 0.58 g -
Skrobia 20.46 g -
Sacharoza 0.56 g -

Źródła