Edamame, frozen, prepared - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 121 kcal -
Białko 11.91 g 24% DV 394% D
Tłuszcz 5.2 g 6.7% DV
Węglowodany 8.91 g 3.2% DV
Skrobia 1.51 g -
Cukry 2.18 g -
Błonnik 5.2 g 19% DV 307% D
Woda 72.77 g -
Popiół 1.21 g -
Sód 6 mg 0.3% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 56.3 mg 10% DV 169% D
Kwas foliowy 311 ug - -
Witamina A 298 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.2 mg 17% DV 275% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.16 mg 12% DV 197% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.92 mg 5.7% DV 94.52% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.4 mg 7.9% DV 131% D
Witamina B6 0.1 mg 5.9% DV 97.23% D
Witamina C 6.1 mg 6.8% DV 112% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 26.7 ug 22% DV 368% D

Minerały

Wapń 63 mg 4.8% DV 80.1% D
Miedź 0.35 mg 38% DV 634% D
Żelazo 2.27 mg 13% DV 208% D
Magnez 64 mg 15% DV 252% D
Mangan 1.02 mg 45% DV 736% D
Fosfor 169 mg 14% DV 223% D
Potas 436 mg 9.3% DV 153% D
Selen 0.8 ug 1.5% DV 24.04% D
Sód 6 mg 0.3% DV 4.31% D
Cynk 1.37 mg 12% DV 206% D
Alanina 0.45 g -
Arginina 0.72 g -
Kwas asparaginowy 1.35 g -
Cysteina 0.12 g -
Kwas glutaminowy 2.02 g -
Glicyna 0.43 g -
Histydyna 0.27 g -
Izoletyda 0.3 g -
Leucyna 0.75 g -
Lizyna 0.75 g -
Metionina 0.14 g -
Fenyloalanina 0.49 g -
Prolina 0.69 g -
Seryna 0.67 g -
Treonina 0.33 g -
Tryptofan 0.13 g -
Tyrozyna 0.34 g -
Walina 0.32 g -
Omega-3 ALA 0.36 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.36 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 1.79 g -
Omega-6 linolowy 1.79 g -
Omega-9 eikosenowy 0.01 g -
Omega-9 erukowy 0 g -
Omega 9 oleinowy 1.27 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 1.26 g -
Kwas arachidowy 0.01 g -
Kwas behenowy 0.01 g -
Kwas masłowy 0 g -
Kwas kaprynowy 0 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0 g -
Kwas laurynowy 0 g -
Kwas lignocerynowy 0.01 g -
Kwas margarynowy 0 g -
Kwas mirystynowy 0 g -
Kwas palmitynowy 0.44 g -
Kwas pentadekanowy 0 g -
Kwas stearynowy 0.14 g -
Total (complex+sugars) 8.91 g 3.2% DV
Fruktoza 0.12 g -
Galaktoza 0 g -
Glukoza 0 g -
Laktoza 0 g -
Maltoza 0.95 g -
Skrobia 1.51 g -
Sacharoza 1.12 g -

Źródła