Crustaceans, shrimp, mixed species, raw (may contain additives to retain moisture) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 71 kcal | - | |
Białko | 13.61 g | 27% DV | 767% D |
Tłuszcz | 1.01 g | 1.3% DV | |
Węglowodany | 0.91 g | 0.3% DV | |
Woda | 83.01 g | - | |
Popiół | 1.86 g | - | |
Sód | 566 mg | 25% DV | |
Cholesterol | 126 mg | 42% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 80.9 mg | 15% DV | 414% D |
Kwas foliowy | 19 ug | - | - |
Witamina A | 180 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.7% DV | 46.95% D |
Witamina B12 | 1.11 ug | 46% DV | 1303% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.02 mg | 1.2% DV | 32.5% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.78 mg | 11% DV | 313% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.31 mg | 6.2% DV | 175% D |
Witamina B6 | 0.16 mg | 9.5% DV | 267% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 2 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.3 ug | 0.3% DV | 7.04% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 19 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 19 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 54 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.03 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.12 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 54 ug | 6% DV | 169% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 14.08% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 1.32 mg | 8.8% DV | 248% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0.3 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 54 mg | 4.2% DV | 117% D |
Miedź | 0.18 mg | 20% DV | 570% D |
Żelazo | 0.21 mg | 1.2% DV | 32.86% D |
Magnez | 22 mg | 5.2% DV | 148% D |
Mangan | 0.03 mg | 1.3% DV | 35.52% D |
Fosfor | 244 mg | 20% DV | 550% D |
Potas | 113 mg | 2.4% DV | 67.73% D |
Selen | 29.6 ug | 54% DV | 1516% D |
Sód | 566 mg | 25% DV | 693% D |
Cynk | 0.97 mg | 8.8% DV | 248% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.84 g | - | |
Arginina | 1.34 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.52 g | - | |
Cysteina | 0.16 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.39 g | - | |
Glicyna | 0.8 g | - | |
Histydyna | 0.3 g | - | |
Izoletyda | 0.63 g | - | |
Leucyna | 1.17 g | - | |
Lizyna | 1.3 g | - | |
Metionina | 0.4 g | - | |
Fenyloalanina | 0.59 g | - | |
Prolina | 0.63 g | - | |
Seryna | 0.56 g | - | |
Treonina | 0.54 g | - | |
Tryptofan | 0.16 g | - | |
Tyrozyna | 0.52 g | - | |
Walina | 0.64 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.07 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.07 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.1 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.09 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.11 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.1 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.14 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.08 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0.91 g | 0.3% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.86 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 126 mg | 42% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 83.01 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central