Cream, fluid, heavy whipping - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 340 kcal | - | |
Białko | 2.84 g | 5.7% DV | 33.41% D |
Tłuszcz | 36.08 g | 46% DV | |
Węglowodany | 2.84 g | 1% DV | |
Cukry | 2.92 g | - | |
Woda | 57.71 g | - | |
Popiół | 0.53 g | - | |
Sód | 27 mg | 1.2% DV | |
Cholesterol | 113 mg | 38% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 16.8 mg | 3.1% DV | 17.97% D |
Kwas foliowy | 4 ug | - | - |
Witamina A | 1470 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.7% DV | 9.8% D |
Witamina B12 | 0.16 ug | 6.7% DV | 39.22% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.19 mg | 14% DV | 85.07% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.06 mg | 0.4% DV | 2.35% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.5 mg | 9.9% DV | 58.24% D |
Witamina B6 | 0.04 mg | 2.1% DV | 12.11% D |
Witamina C | 0.6 mg | 0.7% DV | 3.92% D |
Witamina D | 63 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 3.2 ug | 2.7% DV | 15.69% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 72 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 405 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.24 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.09 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 411 ug | 46% DV | 269% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 1.6 ug | 8% DV | 47.06% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 1.6 ug | - | - |
Witamina E | 0.92 mg | 6.1% DV | 36.08% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 66 mg | 5.1% DV | 29.86% D |
Miedź | 0.01 mg | 1.2% DV | 7.19% D |
Fluor, F | 3 ug | - | - |
Żelazo | 0.1 mg | 0.6% DV | 3.27% D |
Magnez | 7 mg | 1.7% DV | 9.8% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.3% DV | 1.53% D |
Fosfor | 58 mg | 4.6% DV | 27.29% D |
Potas | 95 mg | 2% DV | 11.89% D |
Selen | 3 ug | 5.5% DV | 32.09% D |
Sód | 27 mg | 1.2% DV | 6.91% D |
Cynk | 0.24 mg | 2.2% DV | 12.83% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.09 g | - | |
Arginina | 0.07 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.21 g | - | |
Cysteina | 0.02 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.57 g | - | |
Glicyna | 0.07 g | - | |
Histydyna | 0.07 g | - | |
Izoletyda | 0.15 g | - | |
Leucyna | 0.23 g | - | |
Lizyna | 0.12 g | - | |
Metionina | 0.07 g | - | |
Fenyloalanina | 0.13 g | - | |
Prolina | 0.3 g | - | |
Seryna | 0.09 g | - | |
Treonina | 0.13 g | - | |
Tryptofan | 0.07 g | - | |
Tyrozyna | 0.13 g | - | |
Walina | 0.17 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.13 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.12 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.29 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.87 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.07 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 7.97 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 7.08 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.05 g | - | |
Kwas behenowy | 0.02 g | - | |
Kwas masłowy | 0.73 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.91 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.61 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.38 g | - | |
Kwas laurynowy | 1.05 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.21 g | - | |
Kwas mirystynowy | 3.33 g | - | |
Kwas palmitynowy | 9.3 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.35 g | - | |
Kwas stearynowy | 3.57 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.34 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.66 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.55 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.07 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.19 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.11 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.89 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.23 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 2.84 g | 1% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 2.92 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.53 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 113 mg | 38% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 57.71 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central