Cream, fluid, half and half - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 131 kcal | - | |
Białko | 3.13 g | 6.3% DV | 95.57% D |
Tłuszcz | 11.5 g | 15% DV | |
Węglowodany | 4.3 g | 1.6% DV | |
Cukry | 4.13 g | - | |
Woda | 80.57 g | - | |
Popiół | 0.51 g | - | |
Sód | 61 mg | 2.7% DV | |
Cholesterol | 35 mg | 12% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 18.7 mg | 3.4% DV | 51.91% D |
Kwas foliowy | 3 ug | - | - |
Witamina A | 354 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 mg | 2.5% DV | 38.17% D |
Witamina B12 | 0.19 ug | 7.9% DV | 121% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.19 mg | 15% DV | 228% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.11 mg | 0.7% DV | 10.4% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.54 mg | 11% DV | 165% D |
Witamina B6 | 0.05 mg | 2.9% DV | 44.9% D |
Witamina C | 0.9 mg | 1% DV | 15.27% D |
Witamina D | 2 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.3 ug | 1.1% DV | 16.54% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 22 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 3 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 3 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 95 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 97 ug | 11% DV | 165% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.25 mg | 1.7% DV | 25.45% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 107 mg | 8.2% DV | 126% D |
Miedź | 0.01 mg | 1% DV | 15.27% D |
Fluor, F | 3 ug | - | - |
Żelazo | 0.05 mg | 0.3% DV | 4.24% D |
Magnez | 10 mg | 2.4% DV | 36.35% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.2% DV | 3.32% D |
Fosfor | 95 mg | 7.6% DV | 116% D |
Potas | 132 mg | 2.8% DV | 42.88% D |
Selen | 3.2 ug | 5.8% DV | 88.83% D |
Sód | 61 mg | 2.7% DV | 40.49% D |
Cynk | 0.39 mg | 3.5% DV | 54.13% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.1 g | - | |
Arginina | 0.07 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.23 g | - | |
Cysteina | 0.02 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.63 g | - | |
Glicyna | 0.07 g | - | |
Histydyna | 0.07 g | - | |
Izoletyda | 0.16 g | - | |
Leucyna | 0.26 g | - | |
Lizyna | 0.14 g | - | |
Metionina | 0.07 g | - | |
Fenyloalanina | 0.14 g | - | |
Prolina | 0.33 g | - | |
Seryna | 0.1 g | - | |
Treonina | 0.14 g | - | |
Tryptofan | 0.07 g | - | |
Tyrozyna | 0.15 g | - | |
Walina | 0.19 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.04 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.04 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.47 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.31 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.91 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.57 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0.25 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.3 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.2 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.13 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.35 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.08 g | - | |
Kwas mirystynowy | 1.15 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.21 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.13 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.22 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.12 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.25 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.21 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.34 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.08 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 4.3 g | 1.6% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 4.13 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.51 g | - | |
Betaina | 0.7 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 35 mg | 12% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 80.57 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central