Crackers, whole-wheat - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 427 kcal | - | |
Białko | 10.58 g | 21% DV | 99.11% D |
Tłuszcz | 14.13 g | 18% DV | |
Węglowodany | 69.55 g | 25% DV | |
Skrobia | 57 g | - | |
Cukry | 1.19 g | - | |
Błonnik | 10.3 g | 37% DV | 172% D |
Woda | 2.94 g | - | |
Popiół | 2.8 g | - | |
Sód | 800 mg | 35% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 27.2 mg | 4.9% DV | 23.16% D |
Kwas foliowy | 28 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.18 mg | 15% DV | 71.04% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.02 mg | 1.6% DV | 7.57% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.63 mg | 29% DV | 136% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.83 mg | 17% DV | 77.94% D |
Witamina B6 | 0.19 mg | 11% DV | 50.97% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 27.2 ug | 23% DV | 106% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 28 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 28 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.21 mg | - | - |
Tokoferol delta | 2.01 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 7.52 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.29 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 1.41 mg | 9.4% DV | 44.03% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0.5 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 36 mg | 2.8% DV | 12.97% D |
Miedź | 0.42 mg | 47% DV | 219% D |
Żelazo | 3.34 mg | 19% DV | 86.91% D |
Magnez | 110 mg | 26% DV | 123% D |
Mangan | 2.15 mg | 94% DV | 438% D |
Fosfor | 331 mg | 26% DV | 124% D |
Potas | 345 mg | 7.3% DV | 34.38% D |
Selen | 10.1 ug | 18% DV | 86.01% D |
Sód | 800 mg | 35% DV | 163% D |
Cynk | 2.63 mg | 24% DV | 112% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.39 g | - | |
Arginina | 0.48 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.54 g | - | |
Cysteina | 0.23 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.07 g | - | |
Glicyna | 0.43 g | - | |
Histydyna | 0.24 g | - | |
Izoletyda | 0.36 g | - | |
Leucyna | 0.7 g | - | |
Lizyna | 0.27 g | - | |
Metionina | 0.17 g | - | |
Fenyloalanina | 0.48 g | - | |
Prolina | 1 g | - | |
Seryna | 0.46 g | - | |
Treonina | 0.3 g | - | |
Tryptofan | 0.14 g | - | |
Tyrozyna | 0.19 g | - | |
Walina | 0.47 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.84 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.83 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 6.1 g | - | |
Omega-6 linolowy | 6.06 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.2 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.02 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.04 g | - | |
Kwas behenowy | 0.04 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.36 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.58 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.17 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 69.55 g | 25% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.32 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 57 g | - | |
Sacharoza | 0.86 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.8 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 2.94 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central