Corn dogs, frozen, prepared - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 250 kcal | - | |
Białko | 8.57 g | 17% DV | 137% D |
Tłuszcz | 12.02 g | 15% DV | |
Węglowodany | 26.96 g | 9.8% DV | |
Skrobia | 17.61 g | - | |
Cukry | 7.54 g | - | |
Błonnik | 1 g | 3.6% DV | 28.57% D |
Woda | 50.32 g | - | |
Popiół | 2.13 g | - | |
Sód | 668 mg | 29% DV | |
Cholesterol | 44 mg | 15% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 26.9 mg | 4.9% DV | 39.13% D |
Kwas foliowy | 97 ug | - | - |
Witamina A | 166 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.14 mg | 12% DV | 94% D |
Witamina B12 | 0.48 ug | 20% DV | 160% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.16 mg | 12% DV | 95.38% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.79 mg | 17% DV | 139% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.41 mg | 8.1% DV | 64.96% D |
Witamina B6 | 0.12 mg | 6.9% DV | 55.06% D |
Witamina C | 0.5 mg | 0.6% DV | 4.44% D |
Witamina D | 15 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 5.8 ug | 4.8% DV | 38.67% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 3 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 4 ug | - | - |
Folate, food | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 60 ug | - | - |
Kwas foliowy | 53 ug | 13% DV | 106% D |
Retinol | 47 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.04 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.39 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.89 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.04 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.19 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.06 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 48 ug | 5.3% DV | 42.67% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.4 ug | 2% DV | 16% D |
Witamina E | 0.6 mg | 4% DV | 32% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 1.2 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 11.1 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 72 mg | 5.5% DV | 44.31% D |
Miedź | 0.07 mg | 8% DV | 64% D |
Żelazo | 1.9 mg | 11% DV | 84.44% D |
Magnez | 17 mg | 4% DV | 32.38% D |
Mangan | 0.17 mg | 7.4% DV | 59.48% D |
Fosfor | 224 mg | 18% DV | 143% D |
Potas | 125 mg | 2.7% DV | 21.28% D |
Selen | 27.6 ug | 50% DV | 401% D |
Sód | 668 mg | 29% DV | 232% D |
Cynk | 0.85 mg | 7.7% DV | 61.82% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.4 g | - | |
Arginina | 0.39 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.59 g | - | |
Cysteina | 0.12 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.81 g | - | |
Glicyna | 0.42 g | - | |
Histydyna | 0.22 g | - | |
Izoletyda | 0.33 g | - | |
Leucyna | 0.63 g | - | |
Lizyna | 0.45 g | - | |
Metionina | 0.15 g | - | |
Fenyloalanina | 0.37 g | - | |
Prolina | 0.6 g | - | |
Seryna | 0.36 g | - | |
Treonina | 0.27 g | - | |
Tryptofan | 0.09 g | - | |
Tyrozyna | 0.23 g | - | |
Walina | 0.41 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.19 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.18 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.02 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.06 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.99 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.07 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.03 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.12 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 4 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0.02 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.08 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.57 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.72 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.48 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.48 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.12 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.05 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 26.96 g | 9.8% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.62 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.69 g | - | |
Skrobia | 17.61 g | - | |
Sacharoza | 6.23 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.13 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 44 mg | 15% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 50.32 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central