Cheese, parmesan, grated - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 420 kcal | - | |
Białko | 28.42 g | 57% DV | 271% D |
Tłuszcz | 27.84 g | 36% DV | |
Węglowodany | 13.91 g | 5.1% DV | |
Cukry | 0.07 g | - | |
Woda | 22.65 g | - | |
Popiół | 7.18 g | - | |
Sód | 1804 mg | 78% DV | |
Cholesterol | 86 mg | 29% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 14.1 mg | 2.6% DV | 12.21% D |
Kwas foliowy | 6 ug | - | - |
Witamina A | 974 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 mg | 2.2% DV | 10.32% D |
Witamina B12 | 1.4 ug | 58% DV | 278% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.36 mg | 28% DV | 131% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.08 mg | 0.5% DV | 2.38% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.45 mg | 9% DV | 42.86% D |
Witamina B6 | 0.08 mg | 4.8% DV | 22.69% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 21 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.7 ug | 1.4% DV | 6.75% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 73 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 255 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 262 ug | 29% DV | 139% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.5 ug | 2.5% DV | 11.9% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.5 ug | - | - |
Witamina E | 0.53 mg | 3.5% DV | 16.83% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 7.1 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 853 mg | 66% DV | 312% D |
Miedź | 0.04 mg | 4.4% DV | 21.16% D |
Żelazo | 0.49 mg | 2.7% DV | 12.96% D |
Magnez | 34 mg | 8.1% DV | 38.55% D |
Mangan | 0.07 mg | 3.1% DV | 14.7% D |
Fosfor | 627 mg | 50% DV | 239% D |
Potas | 180 mg | 3.8% DV | 18.24% D |
Selen | 34.4 ug | 63% DV | 298% D |
Sód | 1804 mg | 78% DV | 373% D |
Cynk | 4.2 mg | 38% DV | 182% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.86 g | - | |
Arginina | 1.16 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.98 g | - | |
Cysteina | 0.09 g | - | |
Kwas glutaminowy | 6.43 g | - | |
Glicyna | 0.56 g | - | |
Histydyna | 0.81 g | - | |
Izoletyda | 1.46 g | - | |
Leucyna | 2.75 g | - | |
Lizyna | 2.2 g | - | |
Metionina | 0.75 g | - | |
Fenyloalanina | 1.54 g | - | |
Prolina | 3.42 g | - | |
Seryna | 1.69 g | - | |
Treonina | 1.08 g | - | |
Tryptofan | 0.38 g | - | |
Tyrozyna | 1.72 g | - | |
Walina | 1.87 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.11 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.1 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.18 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.87 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.05 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 6.44 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 5.82 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.05 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.49 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.63 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.42 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.27 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.73 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.15 g | - | |
Kwas mirystynowy | 2.33 g | - | |
Kwas palmitynowy | 7.48 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.24 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.57 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.23 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.37 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.29 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.14 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.08 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.63 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.17 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 13.91 g | 5.1% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0.07 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 7.18 g | - | |
Betaina | 0.2 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 86 mg | 29% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 22.65 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central