Sausage, Italian, pork, mild, cooked, pan-fried - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 317 kcal | - | |
Białko | 18.2 g | 36% DV | 230% D |
Tłuszcz | 26.2 g | 34% DV | |
Węglowodany | 2.15 g | 0.8% DV | |
Woda | 50.9 g | - | |
Popiół | 2.63 g | - | |
Sód | 766 mg | 33% DV | |
Cholesterol | 80 mg | 27% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 70.4 mg | 13% DV | 80.76% D |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.31 mg | 26% DV | 163% D |
Witamina B12 | 1.06 ug | 44% DV | 279% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.24 mg | 19% DV | 117% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.73 mg | 36% DV | 226% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.78 mg | 16% DV | 98.8% D |
Witamina B6 | 0.34 mg | 20% DV | 127% D |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Cholina, wolna | 5.9 mg | - | - |
Cholina, z glicerofosfocholiny | 10.5 mg | - | - |
Cholina, z fosfocholiny | 46.1 mg | - | - |
Cholina, z fosfatydylocholiny | 0.3 mg | - | - |
Cholina, z sfingomieliny | 7.6 mg | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 0 ug | - | - |
Retinol | 22 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.15 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 22 ug | 2.4% DV | 15.42% D |
Witamina E | 0.8 mg | 5.3% DV | 33.65% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 18.8 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 12 mg | 0.9% DV | 5.82% D |
Miedź | 0.07 mg | 8.2% DV | 51.88% D |
Żelazo | 1.29 mg | 7.2% DV | 45.22% D |
Magnez | 18.6 mg | 4.4% DV | 27.94% D |
Mangan | 0.03 mg | 1.4% DV | 9.05% D |
Fosfor | 145 mg | 12% DV | 73.19% D |
Potas | 310 mg | 6.6% DV | 41.61% D |
Selen | 20.2 ug | 37% DV | 232% D |
Sód | 766 mg | 33% DV | 210% D |
Cynk | 2.41 mg | 22% DV | 138% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.18 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.18 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 4.31 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.3 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-9 | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 10.7 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.07 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.07 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.34 g | - | |
Kwas palmitynowy | 5.71 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.9 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 2.15 g | 0.8% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 1.46 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 2.63 g | - | |
Betaina | 3.9 mg | - | |
Cholesterol | 80 mg | 27% DV | |
Azot | 2.91 g | - | |
Woda | 50.9 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central