Olives, green, Manzanilla, stuffed with pimiento - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 141 kcal | - | |
Białko | 1.15 g | 2.3% DV | 32.62% D |
Tłuszcz | 12.9 g | 17% DV | |
Węglowodany | 4.96 g | 1.8% DV | |
Skrobia | 0.33 g | - | |
Błonnik | 4 g | 14% DV | 203% D |
Woda | 76.7 g | - | |
Popiół | 4.29 g | - | |
Sód | 1620 mg | 70% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 1.6 mg | 0.3% DV | 4.13% D |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3.4% DV | 48.46% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.1 mg | 0.6% DV | 9.13% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina B6 | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina K (filochinon) | 16.6 ug | 14% DV | 196% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 2 ug | - | - |
Karoten, beta | 272 ug | - | - |
Cholina, wolna | 0.6 mg | - | - |
Cholina, z glicerofosfocholiny | 0.3 mg | - | - |
Cholina, z fosfocholiny | 0.7 mg | - | - |
Cholina, z fosfatydylocholiny | 0 mg | - | - |
Cholina, z sfingomieliny | 0 mg | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 48 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.02 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.1 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 25 ug | 2.8% DV | 39.4% D |
Witamina E | 3.78 mg | 25% DV | 357% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 121 mg | 9.3% DV | 132% D |
Miedź | 0.11 mg | 12% DV | 169% D |
Żelazo | 0.31 mg | 1.7% DV | 24.43% D |
Magnez | 12.4 mg | 3% DV | 41.88% D |
Mangan | 0.05 mg | 2% DV | 28.99% D |
Fosfor | 7 mg | 0.6% DV | 7.94% D |
Potas | 43 mg | 0.9% DV | 12.98% D |
Sód | 1620 mg | 70% DV | 999% D |
Cynk | 0.09 mg | 0.8% DV | 11.61% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.1 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.1 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.56 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.03 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-9 | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 8.64 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.05 g | - | |
Kwas behenowy | 0.02 g | - | |
Kwas masłowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.87 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.32 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 4.96 g | 1.8% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0.33 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central