Cheese, mozzarella, low moisture, part-skim - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
296 kcal | - | - |
Białko
|
23.7 g | 47% DV | 320% D |
Tłuszcz
|
20.4 g | 26% DV | - |
Węglowodany
|
4.44 g | 1.6% DV | - |
Woda
|
47.7 g | - | - |
Popiół
|
3.79 g | - | - |
Sód
|
699 mg | 30% DV | - |
Cholesterol
|
65 mg | 22% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina
|
13.5 mg | 2.5% DV | 16.58% D |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.02 mg | 1.9% DV | 12.95% D |
Witamina B12
|
1.65 ug | 69% DV | 465% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.36 mg | 28% DV | 187% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
0.1 mg | 0.6% DV | 4.27% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.42 mg | 8.3% DV | 56.08% D |
Witamina B6
|
0.09 mg | 5.3% DV | 35.77% D |
Witamina K (filochinon)
|
1.3 ug | 1.1% DV | 7.32% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina, wolna
|
2.1 mg | - | - |
Cholina, z glicerofosfocholiny
|
2.6 mg | - | - |
Cholina, z fosfocholiny
|
0.5 mg | - | - |
Cholina, z fosfatydylocholiny
|
4.8 mg | - | - |
Cholina, z sfingomieliny
|
3.6 mg | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
26 ug | - | - |
Retinol
|
203 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
0 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
0.04 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0 mg | - | - |
Witamina A, RAE
|
203 ug | 23% DV | 152% D |
Witamina E
|
0.51 mg | 3.4% DV | 22.97% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon)
|
0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4)
|
5.4 ug | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
693 mg | 53% DV | 360% D |
Miedź
|
0.04 mg | 3.9% DV | 26.28% D |
Żelazo
|
0.2 mg | 1.1% DV | 7.51% D |
Magnez
|
27.2 mg | 6.5% DV | 43.76% D |
Mangan
|
0.04 mg | 1.5% DV | 10.28% D |
Fosfor
|
533 mg | 43% DV | 288% D |
Potas
|
116 mg | 2.5% DV | 16.68% D |
Selen
|
26.7 ug | 49% DV | 328% D |
Sód
|
699 mg | 30% DV | 205% D |
Cynk
|
3.62 mg | 33% DV | 222% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.08 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0.01 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c
|
0.08 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.49 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c
|
0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
4.11 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.03 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0.4 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.51 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0.33 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0.21 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.58 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.12 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
1.89 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
5.39 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0.2 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
2.01 g | - | - |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0
|
0 g | - | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Popiół
|
3.79 g | - | - |
Betaina
|
0.2 mg | - | - |
Cholesterol
|
65 mg | 22% DV | - |
Azot
|
3.71 g | - | - |
Woda
|
47.7 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 40. Category: Dairy and Egg Products (1)