Sausage, Italian, pork, mild, cooked, pan-fried - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
322 kcal | - | - |
Białko
|
18.2 g | 36% DV | 226% D |
Tłuszcz
|
26.2 g | 34% DV | - |
Węglowodany
|
2.15 g | 0.8% DV | - |
Woda
|
50.9 g | - | - |
Popiół
|
2.63 g | - | - |
Sód
|
766 mg | 33% DV | - |
Cholesterol
|
80 mg | 27% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina
|
70.4 mg | 13% DV | 79.5% D |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.31 mg | 26% DV | 160% D |
Witamina B12
|
1.06 ug | 44% DV | 274% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.24 mg | 19% DV | 116% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
5.73 mg | 36% DV | 222% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.78 mg | 16% DV | 97.27% D |
Witamina B6
|
0.34 mg | 20% DV | 125% D |
Witamina K (filochinon)
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina, wolna
|
5.9 mg | - | - |
Cholina, z glicerofosfocholiny
|
10.5 mg | - | - |
Cholina, z fosfocholiny
|
46.1 mg | - | - |
Cholina, z fosfatydylocholiny
|
0.3 mg | - | - |
Cholina, z sfingomieliny
|
7.6 mg | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
0 ug | - | - |
Retinol
|
22 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
0 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
0.15 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0 mg | - | - |
Witamina A, RAE
|
22 ug | 2.4% DV | 15.18% D |
Witamina E
|
0.8 mg | 5.3% DV | 33.13% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon)
|
0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4)
|
18.8 ug | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
12 mg | 0.9% DV | 5.73% D |
Miedź
|
0.07 mg | 8.2% DV | 51.07% D |
Żelazo
|
1.29 mg | 7.2% DV | 44.51% D |
Magnez
|
18.6 mg | 4.4% DV | 27.51% D |
Mangan
|
0.03 mg | 1.4% DV | 8.91% D |
Fosfor
|
145 mg | 12% DV | 72.05% D |
Potas
|
310 mg | 6.6% DV | 40.97% D |
Selen
|
20.2 ug | 37% DV | 228% D |
Sód
|
766 mg | 33% DV | 207% D |
Cynk
|
2.41 mg | 22% DV | 136% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.18 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0.01 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c
|
0.18 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0.01 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
4.31 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c
|
0.3 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-9
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
10.7 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.07 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.07 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.34 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
5.71 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
2.9 g | - | - |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0
|
0 g | - | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Popiół
|
2.63 g | - | - |
Betaina
|
3.9 mg | - | - |
Cholesterol
|
80 mg | 27% DV | - |
Azot
|
2.91 g | - | - |
Woda
|
50.9 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 40. Category: Sausages and Luncheon Meats (7)