Sausage, Italian, pork, mild, cooked, pan-fried - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 322 kcal -
Białko 18.2 g 36% DV 226% D
Tłuszcz 26.2 g 34% DV
Węglowodany 2.15 g 0.8% DV
Woda 50.9 g -
Popiół 2.63 g -
Sód 766 mg 33% DV
Cholesterol 80 mg 27% DV

Witaminy

Cholina 70.4 mg 13% DV 79.5% D
Witamina B1 (Tiamina) 0.31 mg 26% DV 160% D
Witamina B12 1.06 ug 44% DV 274% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.24 mg 19% DV 116% D
Witamina B3 (Niacyna) 5.73 mg 36% DV 222% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.78 mg 16% DV 97.27% D
Witamina B6 0.34 mg 20% DV 125% D
Witamina K (filochinon) 0 ug 0% DV 0% D

Minerały

Wapń 12 mg 0.9% DV 5.73% D
Miedź 0.07 mg 8.2% DV 51.07% D
Żelazo 1.29 mg 7.2% DV 44.51% D
Magnez 18.6 mg 4.4% DV 27.51% D
Mangan 0.03 mg 1.4% DV 8.91% D
Fosfor 145 mg 12% DV 72.05% D
Potas 310 mg 6.6% DV 40.97% D
Selen 20.2 ug 37% DV 228% D
Sód 766 mg 33% DV 207% D
Cynk 2.41 mg 22% DV 136% D

Brak danych

Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.18 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c 0 g -
Omega-3 EPA 0.01 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c 0.18 g -
Omega-6 (n-6) 0.01 g -
Omega-6 linolowy 4.31 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c 0.3 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-9 0.01 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 0 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 10.7 g -
Kwas arachidowy 0.07 g -
Kwas behenowy 0.01 g -
Kwas masłowy 0.01 g -
Kwas kaprynowy 0.02 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0 g -
Kwas laurynowy 0.02 g -
Kwas lignocerynowy 0 g -
Kwas margarynowy 0.07 g -
Kwas mirystynowy 0.34 g -
Kwas palmitynowy 5.71 g -
Kwas pentadekanowy 0.01 g -
Kwas stearynowy 2.9 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 0 g -
Popiół 2.63 g -
Betaina 3.9 mg -
Cholesterol 80 mg 27% DV
Azot 2.91 g -
Woda 50.9 g -

Źródła