Cheese, parmesan, grated - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 420 kcal | - | |
Białko | 29.6 g | 59% DV | 282% D |
Tłuszcz | 28 g | 36% DV | |
Węglowodany | 12.4 g | 4.5% DV | |
Woda | 22.8 g | - | |
Popiół | 7.15 g | - | |
Sód | 1750 mg | 76% DV | |
Cholesterol | 87 mg | 29% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 14.1 mg | 2.6% DV | 12.21% D |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 mg | 2.3% DV | 10.71% D |
Witamina B12 | 1.35 ug | 56% DV | 268% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.35 mg | 27% DV | 126% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.08 mg | 0.5% DV | 2.32% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.46 mg | 9.1% DV | 43.52% D |
Witamina B6 | 0.08 mg | 4.8% DV | 22.69% D |
Witamina K (filochinon) | 1.7 ug | 1.4% DV | 6.75% D |
Więcej... ❯
Cholina, wolna | 1.7 mg | - | - |
Cholina, z glicerofosfocholiny | 3.1 mg | - | - |
Cholina, z fosfocholiny | 0 mg | - | - |
Cholina, z fosfatydylocholiny | 4.9 mg | - | - |
Cholina, z sfingomieliny | 4.4 mg | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 6 ug | - | - |
Retinol | 228 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 228 ug | 25% DV | 121% D |
Witamina E | 0.51 mg | 3.4% DV | 16.19% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 7.1 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 884 mg | 68% DV | 324% D |
Miedź | 0.04 mg | 4.4% DV | 21.16% D |
Żelazo | 0.45 mg | 2.5% DV | 11.9% D |
Magnez | 34.9 mg | 8.3% DV | 39.57% D |
Mangan | 0.07 mg | 2.9% DV | 13.66% D |
Fosfor | 634 mg | 51% DV | 242% D |
Potas | 184 mg | 3.9% DV | 18.64% D |
Selen | 35 ug | 64% DV | 303% D |
Sód | 1750 mg | 76% DV | 362% D |
Cynk | 4.33 mg | 39% DV | 187% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.1 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.1 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.86 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.05 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.05 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 5.79 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.05 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.51 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.65 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.44 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.27 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.75 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.15 g | - | |
Kwas mirystynowy | 2.39 g | - | |
Kwas palmitynowy | 7.4 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.24 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.67 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 12.4 g | 4.5% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0.07 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 7.15 g | - | |
Betaina | 0.2 mg | - | |
Cholesterol | 87 mg | 29% DV | |
Azot | 4.63 g | - | |
Woda | 22.8 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central