Hummus komercyjny - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 243 kcal | - | |
Białko | 7.35 g | 15% DV | 121% D |
Tłuszcz | 17.1 g | 22% DV | |
Węglowodany | 14.9 g | 5.4% DV | |
Skrobia | 8.12 g | - | |
Błonnik | 5.4 g | 19% DV | 159% D |
Woda | 58.7 g | - | |
Popiół | 1.97 g | - | |
Sód | 438 mg | 19% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 46.6 mg | 8.5% DV | 69.73% D |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.15 mg | 13% DV | 103% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.12 mg | 8.8% DV | 72.81% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.95 mg | 5.9% DV | 48.77% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.32 mg | 6.4% DV | 52.35% D |
Witamina B6 | 0.14 mg | 8.4% DV | 69.23% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina K (filochinon) | 17.2 ug | 14% DV | 118% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 12 ug | - | - |
Cholina, wolna | 22.3 mg | - | - |
Cholina, z glicerofosfocholiny | 1.1 mg | - | - |
Cholina, z fosfocholiny | 23 mg | - | - |
Cholina, z fosfatydylocholiny | 0.2 mg | - | - |
Cholina, z sfingomieliny | 0 mg | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 3 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 36 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.31 mg | - | - |
Tokoferol delta | 1.3 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 9.47 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 1 ug | 0.1% DV | 0.91% D |
Witamina E | 1.74 mg | 12% DV | 95.47% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 41 mg | 3.2% DV | 25.96% D |
Miedź | 0.35 mg | 39% DV | 318% D |
Żelazo | 2.41 mg | 13% DV | 110% D |
Magnez | 71.1 mg | 17% DV | 139% D |
Mangan | 1.06 mg | 46% DV | 379% D |
Fosfor | 166 mg | 13% DV | 109% D |
Potas | 289 mg | 6.1% DV | 50.61% D |
Selen | 16.2 ug | 29% DV | 242% D |
Sód | 438 mg | 19% DV | 157% D |
Cynk | 1.38 mg | 13% DV | 103% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.64 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.66 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.02 g | - | |
Omega-6 linolowy | 6.81 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.08 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-9 | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 6.25 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.08 g | - | |
Kwas behenowy | 0.04 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.03 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.41 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.63 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 14.9 g | 5.4% DV | |
Fruktoza | 0.15 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 8.12 g | - | |
Sacharoza | 0.18 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central