Chicken, broiler or fryers, breast, skinless, boneless, meat only, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 120 kcal | - | |
Białko | 22.5 g | 45% DV | 750% D |
Tłuszcz | 2.62 g | 3.4% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 73.9 g | - | |
Popiół | 1.13 g | - | |
Sód | 45 mg | 2% DV | |
Cholesterol | 73 mg | 24% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 82.1 mg | 15% DV | 249% D |
Kwas foliowy | 9 ug | - | - |
Witamina A | 30 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.09 mg | 7.8% DV | 131% D |
Witamina B12 | 0.21 ug | 8.8% DV | 146% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.18 mg | 14% DV | 227% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 9.6 mg | 60% DV | 1000% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.5 mg | 30% DV | 498% D |
Witamina B6 | 0.81 mg | 48% DV | 795% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 1 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 9 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.09 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 9 ug | 1% DV | 16.67% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.56 mg | 3.7% DV | 62.22% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 8.4 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 5 mg | 0.4% DV | 6.41% D |
Miedź | 0.04 mg | 4.1% DV | 68.52% D |
Żelazo | 0.37 mg | 2.1% DV | 34.26% D |
Magnez | 28 mg | 6.7% DV | 111% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 7.97% D |
Fosfor | 213 mg | 17% DV | 284% D |
Potas | 334 mg | 7.1% DV | 118% D |
Selen | 22.8 ug | 41% DV | 691% D |
Sód | 45 mg | 2% DV | 32.61% D |
Cynk | 0.68 mg | 6.2% DV | 103% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.31 g | - | |
Arginina | 1.52 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.12 g | - | |
Cysteina | 0.24 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.33 g | - | |
Glicyna | 1 g | - | |
Histydyna | 0.84 g | - | |
Izoletyda | 1.1 g | - | |
Leucyna | 1.86 g | - | |
Lizyna | 2.16 g | - | |
Metionina | 0.59 g | - | |
Fenyloalanina | 0.91 g | - | |
Prolina | 0.72 g | - | |
Seryna | 0.86 g | - | |
Treonina | 1.01 g | - | |
Tryptofan | 0.28 g | - | |
Tyrozyna | 0.81 g | - | |
Walina | 1.17 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.32 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.32 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.59 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.58 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.39 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.13 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.08 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.08 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.13 g | - | |
Betaina | 7 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 73 mg | 24% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 73.9 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central