Restaurant, Chinese, sweet and sour pork - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 270 kcal | - | |
Białko | 8.91 g | 18% DV | 132% D |
Tłuszcz | 15.66 g | 20% DV | |
Węglowodany | 23.34 g | 8.5% DV | |
Skrobia | 11.75 g | - | |
Cukry | 10.34 g | - | |
Błonnik | 1 g | 3.6% DV | 26.46% D |
Woda | 50.84 g | - | |
Popiół | 1.25 g | - | |
Sód | 304 mg | 13% DV | |
Cholesterol | 24 mg | 8% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 32.5 mg | 5.9% DV | 43.77% D |
Witamina A | 553 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.24 mg | 20% DV | 145% D |
Witamina B12 | 0.19 ug | 7.9% DV | 58.64% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.1 mg | 7.9% DV | 58.69% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.11 mg | 13% DV | 97.78% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.44 mg | 8.9% DV | 65.63% D |
Witamina B6 | 0.17 mg | 10% DV | 74.07% D |
Witamina C | 2.3 mg | 2.6% DV | 18.93% D |
Witamina K (filochinon) | 27.9 ug | 23% DV | 172% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 139 ug | - | - |
Karoten, beta | 259 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Retinol | 2 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.06 mg | - | - |
Tokoferol delta | 1.28 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 3.27 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.01 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 29 ug | 3.2% DV | 23.87% D |
Witamina E | 0.89 mg | 5.9% DV | 43.95% D |
Witamina K (menachinon-4) | 2 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 46 mg | 3.5% DV | 26.21% D |
Miedź | 0.06 mg | 6.7% DV | 49.38% D |
Żelazo | 3.07 mg | 17% DV | 126% D |
Magnez | 13 mg | 3.1% DV | 22.93% D |
Mangan | 0.17 mg | 7.5% DV | 55.72% D |
Fosfor | 133 mg | 11% DV | 78.81% D |
Potas | 152 mg | 3.2% DV | 23.96% D |
Selen | 9.7 ug | 18% DV | 131% D |
Sód | 304 mg | 13% DV | 97.91% D |
Cynk | 1.07 mg | 9.7% DV | 72.05% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.48 g | - | |
Arginina | 0.55 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.78 g | - | |
Cysteina | 0.11 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.92 g | - | |
Glicyna | 0.41 g | - | |
Histydyna | 0.29 g | - | |
Izoletyda | 0.38 g | - | |
Leucyna | 0.72 g | - | |
Lizyna | 0.68 g | - | |
Metionina | 0.21 g | - | |
Fenyloalanina | 0.35 g | - | |
Prolina | 0.46 g | - | |
Seryna | 0.39 g | - | |
Treonina | 0.38 g | - | |
Tryptofan | 0.1 g | - | |
Tyrozyna | 0.26 g | - | |
Walina | 0.42 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.79 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.79 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 6.27 g | - | |
Omega-6 linolowy | 6.21 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.07 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.35 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.32 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.04 g | - | |
Kwas behenowy | 0.04 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.04 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.79 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.72 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.07 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.07 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.05 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 23.34 g | 8.5% DV | |
Fruktoza | 2.85 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 3.01 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 11.75 g | - | |
Sacharoza | 4.47 g | - |
Inne ❯
Popiół | 1.25 g | - | |
Betaina | 7.4 mg | - | |
Cholesterol | 24 mg | 8% DV | |
Woda | 50.84 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central