Restaurant, Chinese, shrimp and vegetables - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
78 kcal | - | - |
Białko
|
5.9 g | 12% DV | 303% D |
Tłuszcz
|
4.05 g | 5.2% DV | - |
Węglowodany
|
4.52 g | 1.6% DV | - |
Skrobia
|
1.53 g | - | - |
Cukry
|
2.16 g | - | - |
Błonnik
|
1.4 g | 5% DV | 128% D |
Woda
|
84.06 g | - | - |
Popiół
|
1.47 g | - | - |
Sód
|
375 mg | 16% DV | - |
Cholesterol
|
36 mg | 12% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina
|
42.1 mg | 7.7% DV | 196% D |
Witamina A
|
1320 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.03 mg | 2.5% DV | 64.1% D |
Witamina B12
|
0.21 ug | 8.8% DV | 224% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.03 mg | 2.5% DV | 65.09% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
0.94 mg | 5.8% DV | 150% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.32 mg | 6.5% DV | 166% D |
Witamina B6
|
0.13 mg | 7.4% DV | 189% D |
Witamina C
|
11.3 mg | 13% DV | 322% D |
Witamina K (filochinon)
|
52 ug | 43% DV | 1111% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
331 ug | - | - |
Karoten, beta
|
626 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
0 ug | - | - |
Retinol
|
0 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0.05 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
0.54 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
1.67 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0.01 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0 mg | - | - |
Witamina A, RAE
|
66 ug | 7.3% DV | 188% D |
Witamina E
|
0.99 mg | 6.6% DV | 169% D |
Witamina K (menachinon-4)
|
2.3 ug | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
36 mg | 2.8% DV | 71.01% D |
Miedź
|
0.08 mg | 9.3% DV | 239% D |
Żelazo
|
0.72 mg | 4% DV | 103% D |
Magnez
|
16 mg | 3.8% DV | 97.68% D |
Mangan
|
0.16 mg | 6.9% DV | 176% D |
Fosfor
|
74 mg | 5.9% DV | 152% D |
Potas
|
192 mg | 4.1% DV | 105% D |
Selen
|
5.6 ug | 10% DV | 261% D |
Sód
|
375 mg | 16% DV | 418% D |
Cynk
|
0.49 mg | 4.5% DV | 114% D |
Aminokwasy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alanina
|
0.31 g | - | - |
Arginina
|
0.47 g | - | - |
Kwas asparaginowy
|
0.59 g | - | - |
Cysteina
|
0.06 g | - | - |
Kwas glutaminowy
|
1.21 g | - | - |
Glicyna
|
0.3 g | - | - |
Histydyna
|
0.12 g | - | - |
Izoletyda
|
0.22 g | - | - |
Leucyna
|
0.4 g | - | - |
Lizyna
|
0.44 g | - | - |
Metionina
|
0.15 g | - | - |
Fenyloalanina
|
0.21 g | - | - |
Prolina
|
0.25 g | - | - |
Seryna
|
0.22 g | - | - |
Treonina
|
0.21 g | - | - |
Tryptofan
|
0.06 g | - | - |
Tyrozyna
|
0.18 g | - | - |
Walina
|
0.25 g | - | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.26 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.26 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0.02 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0.02 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
1.68 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
1.66 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.02 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
0.77 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
0.77 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
0.43 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.15 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane)
|
0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Popiół
|
1.47 g | - | - |
Betaina
|
28 mg | - | - |
Cholesterol
|
36 mg | 12% DV | - |
Woda
|
84.06 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -