Restaurant, Italian, spaghetti with meat sauce - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
121 kcal | - | - |
Białko
|
5.79 g | 12% DV | 191% D |
Tłuszcz
|
3.59 g | 4.6% DV | - |
Węglowodany
|
16.4 g | 6% DV | - |
Skrobia
|
12.15 g | - | - |
Cukry
|
1.82 g | - | - |
Błonnik
|
1.6 g | 5.7% DV | 94.45% D |
Woda
|
73.16 g | - | - |
Popiół
|
1.06 g | - | - |
Sód
|
230 mg | 10% DV | - |
Cholesterol
|
9 mg | 3% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina
|
15.6 mg | 2.8% DV | 46.88% D |
Witamina A
|
232 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.09 mg | 7.5% DV | 124% D |
Witamina B12
|
0.17 ug | 7.1% DV | 117% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.15 mg | 11% DV | 187% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
1.64 mg | 10% DV | 170% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.25 mg | 4.9% DV | 81.65% D |
Witamina B6
|
0.11 mg | 6.4% DV | 106% D |
Witamina C
|
0.7 mg | 0.8% DV | 12.86% D |
Witamina K (filochinon)
|
4.2 ug | 3.5% DV | 57.85% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
6 ug | - | - |
Karoten, beta
|
134 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
4 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
30 ug | - | - |
Retinol
|
0 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
0 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
0.1 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0.03 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0.24 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0.03 mg | - | - |
Witamina A, RAE
|
12 ug | 1.3% DV | 22.04% D |
Witamina E
|
0.63 mg | 4.2% DV | 69.42% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon)
|
0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4)
|
0.5 ug | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
17 mg | 1.3% DV | 21.61% D |
Miedź
|
0.1 mg | 11% DV | 178% D |
Żelazo
|
0.97 mg | 5.4% DV | 89.07% D |
Magnez
|
17 mg | 4% DV | 66.9% D |
Mangan
|
0.21 mg | 9.2% DV | 152% D |
Fosfor
|
59 mg | 4.7% DV | 78.02% D |
Potas
|
172 mg | 3.7% DV | 60.49% D |
Selen
|
13.1 ug | 24% DV | 394% D |
Sód
|
230 mg | 10% DV | 165% D |
Cynk
|
0.69 mg | 6.3% DV | 104% D |
Aminokwasy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alanina
|
0.25 g | - | - |
Arginina
|
0.28 g | - | - |
Kwas asparaginowy
|
0.44 g | - | - |
Cysteina
|
0.09 g | - | - |
Kwas glutaminowy
|
1.56 g | - | - |
Glicyna
|
0.23 g | - | - |
Histydyna
|
0.14 g | - | - |
Izoletyda
|
0.2 g | - | - |
Leucyna
|
0.37 g | - | - |
Lizyna
|
0.23 g | - | - |
Metionina
|
0.11 g | - | - |
Fenyloalanina
|
0.26 g | - | - |
Prolina
|
0.51 g | - | - |
Seryna
|
0.24 g | - | - |
Treonina
|
0.19 g | - | - |
Tryptofan
|
0.05 g | - | - |
Tyrozyna
|
0.14 g | - | - |
Walina
|
0.22 g | - | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.04 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.45 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.43 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.02 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
1.39 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
1.34 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.06 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
0.65 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.3 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0.05 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane)
|
0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Popiół
|
1.06 g | - | - |
Betaina
|
546 mg | - | - |
Cholesterol
|
9 mg | 3% DV | - |
Hydroksyprolina
|
0 g | - | - |
Woda
|
73.16 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -