Snack, potato chips, made from dried potatoes, plain - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 545 kcal | - | |
Białko | 4.62 g | 9.2% DV | 33.91% D |
Tłuszcz | 35.28 g | 45% DV | |
Węglowodany | 55.38 g | 20% DV | |
Skrobia | 51.4 g | - | |
Cukry | 0.76 g | - | |
Błonnik | 2.9 g | 10% DV | 38.01% D |
Woda | 2.37 g | - | |
Popiół | 2.34 g | - | |
Sód | 529 mg | 23% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 32.8 mg | 6% DV | 21.88% D |
Kwas foliowy | 19 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.21 mg | 18% DV | 64.22% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.07 mg | 5.4% DV | 19.76% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.65 mg | 17% DV | 60.85% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.6 mg | 12% DV | 43.67% D |
Witamina B6 | 0.49 mg | 29% DV | 106% D |
Witamina C | 1.2 mg | 1.3% DV | 4.89% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 7.2 ug | 6% DV | 22.02% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 19 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 19 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.15 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 9.52 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.35 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.09 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.59 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 13.72 mg | 91% DV | 336% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 17 mg | 1.3% DV | 4.8% D |
Miedź | 0.14 mg | 15% DV | 55.45% D |
Żelazo | 0.8 mg | 4.4% DV | 16.31% D |
Magnez | 40 mg | 9.5% DV | 34.95% D |
Mangan | 0.26 mg | 11% DV | 41.48% D |
Fosfor | 110 mg | 8.8% DV | 32.29% D |
Potas | 637 mg | 14% DV | 49.74% D |
Selen | 0.4 ug | 0.7% DV | 2.67% D |
Sód | 529 mg | 23% DV | 84.4% D |
Cynk | 0.58 mg | 5.3% DV | 19.35% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.21 g | - | |
Arginina | 0.29 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.2 g | - | |
Cysteina | 0.08 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.99 g | - | |
Glicyna | 0.2 g | - | |
Histydyna | 0.13 g | - | |
Izoletyda | 0.26 g | - | |
Leucyna | 0.39 g | - | |
Lizyna | 0.37 g | - | |
Metionina | 0.07 g | - | |
Fenyloalanina | 0.27 g | - | |
Prolina | 0.22 g | - | |
Seryna | 0.24 g | - | |
Treonina | 0.26 g | - | |
Tryptofan | 0.05 g | - | |
Tyrozyna | 0.23 g | - | |
Walina | 0.35 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.05 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.05 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 15.44 g | - | |
Omega-6 linolowy | 15.21 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 5.91 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 5.87 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.09 g | - | |
Kwas behenowy | 0.04 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.03 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.03 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.28 g | - | |
Kwas palmitynowy | 7.33 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.82 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.18 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.18 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.19 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 55.38 g | 20% DV | |
Fruktoza | 0.17 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.07 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.09 g | - | |
Skrobia | 51.4 g | - | |
Sacharoza | 0.43 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.34 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 2.37 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central