Salad dressing, italian dressing, commercial, regular - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 240 kcal | - | |
Białko | 0.41 g | 0.8% DV | 6.83% D |
Tłuszcz | 21.12 g | 27% DV | |
Węglowodany | 12.12 g | 4.4% DV | |
Cukry | 10.77 g | - | |
Woda | 63.4 g | - | |
Popiół | 2.95 g | - | |
Sód | 993 mg | 43% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 2.6 mg | 0.5% DV | 3.94% D |
Kwas foliowy | 0 ug | - | - |
Witamina A | 36 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.7% DV | 13.89% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.13 mg | 0.8% DV | 6.82% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina B6 | 0.06 mg | 3.8% DV | 31.37% D |
Witamina C | 0.4 mg | 0.4% DV | 3.7% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 56 ug | 47% DV | 389% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 21 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 2 ug | - | - |
Folate, food | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.2 mg | - | - |
Tokoferol delta | 3.92 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 14.11 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 2 ug | 0.2% DV | 1.85% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 2.19 mg | 15% DV | 122% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 13 mg | 1% DV | 8.33% D |
Miedź | 0.02 mg | 2.1% DV | 17.59% D |
Żelazo | 0.26 mg | 1.4% DV | 12.04% D |
Magnez | 5 mg | 1.2% DV | 9.92% D |
Mangan | 0.03 mg | 1.3% DV | 11.23% D |
Fosfor | 15 mg | 1.2% DV | 10% D |
Potas | 84 mg | 1.8% DV | 14.89% D |
Selen | 2 ug | 3.6% DV | 30.3% D |
Sód | 993 mg | 43% DV | 360% D |
Cynk | 0.07 mg | 0.6% DV | 5.3% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.01 g | - | |
Arginina | 0.04 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.03 g | - | |
Cysteina | 0 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.05 g | - | |
Glicyna | 0.01 g | - | |
Histydyna | 0.01 g | - | |
Izoletyda | 0.02 g | - | |
Leucyna | 0.02 g | - | |
Lizyna | 0.01 g | - | |
Metionina | 0.01 g | - | |
Fenyloalanina | 0.01 g | - | |
Prolina | 0.01 g | - | |
Seryna | 0.01 g | - | |
Treonina | 0.01 g | - | |
Tryptofan | 0.01 g | - | |
Tyrozyna | 0.01 g | - | |
Walina | 0.02 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 1.49 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 1.43 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.06 g | - | |
Omega-6 linolowy | 9.24 g | - | |
Omega-6 linolowy | 9.18 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.11 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 5.48 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 5.48 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.07 g | - | |
Kwas behenowy | 0.06 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.09 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.1 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.85 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.72 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.06 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0.01 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 12.12 g | 4.4% DV | |
Fruktoza | 5.82 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 4.43 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0 g | - | |
Sacharoza | 0.53 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.95 g | - | |
Betaina | 0 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 63.4 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central