Restaurant, Chinese, orange chicken - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 262 kcal | - | |
Białko | 14.46 g | 29% DV | 221% D |
Tłuszcz | 12.68 g | 16% DV | |
Węglowodany | 22.46 g | 8.2% DV | |
Skrobia | 10.5 g | - | |
Cukry | 13.6 g | - | |
Błonnik | 0.8 g | 2.9% DV | 21.81% D |
Woda | 48.43 g | - | |
Popiół | 1.96 g | - | |
Sód | 553 mg | 24% DV | |
Cholesterol | 61 mg | 20% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 66.1 mg | 12% DV | 91.74% D |
Kwas foliowy | 10 ug | - | - |
Witamina A | 264 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3.6% DV | 27.35% D |
Witamina B12 | 0.2 ug | 8.3% DV | 63.61% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.22 mg | 17% DV | 129% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.59 mg | 22% DV | 171% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1 mg | 20% DV | 153% D |
Witamina B6 | 0.23 mg | 14% DV | 103% D |
Witamina C | 0.9 mg | 1% DV | 7.63% D |
Witamina D | 5 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 24.4 ug | 20% DV | 155% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 9 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 3 ug | - | - |
Folate, food | 10 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 10 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 74 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.09 mg | - | - |
Tokoferol delta | 1.7 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 3.96 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 75 ug | 8.3% DV | 63.61% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 3.82% D |
Witamina E | 1.07 mg | 7.1% DV | 54.45% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 14 mg | 1.1% DV | 8.22% D |
Miedź | 0.04 mg | 4.7% DV | 35.62% D |
Żelazo | 0.94 mg | 5.2% DV | 39.86% D |
Magnez | 20 mg | 4.8% DV | 36.35% D |
Mangan | 0.09 mg | 3.8% DV | 28.87% D |
Fosfor | 130 mg | 10% DV | 79.39% D |
Potas | 209 mg | 4.4% DV | 33.95% D |
Selen | 17.1 ug | 31% DV | 237% D |
Sód | 553 mg | 24% DV | 184% D |
Cynk | 1.13 mg | 10% DV | 78.42% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.78 g | - | |
Arginina | 0.8 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.25 g | - | |
Cysteina | 0.16 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.48 g | - | |
Glicyna | 0.61 g | - | |
Histydyna | 0.36 g | - | |
Izoletyda | 0.58 g | - | |
Leucyna | 1 g | - | |
Lizyna | 1.06 g | - | |
Metionina | 0.34 g | - | |
Fenyloalanina | 0.51 g | - | |
Prolina | 0.6 g | - | |
Seryna | 0.55 g | - | |
Treonina | 0.58 g | - | |
Tryptofan | 0.11 g | - | |
Tyrozyna | 0.32 g | - | |
Walina | 0.61 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.65 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.62 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.03 g | - | |
Omega-6 linolowy | 5.33 g | - | |
Omega-6 linolowy | 5.28 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.04 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.28 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.27 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.04 g | - | |
Kwas behenowy | 0.04 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.02 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.6 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.68 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.14 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.14 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 22.46 g | 8.2% DV | |
Fruktoza | 0.67 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.63 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 10.5 g | - | |
Sacharoza | 12.3 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.96 g | - | |
Betaina | 7.9 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 61 mg | 20% DV | |
Hydroksyprolina | 0.1 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 48.43 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central