Ravioli, cheese with tomato sauce, frozen, not prepared, includes regular and light entrees - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
111 kcal | - | - |
Białko
|
4.52 g | 9% DV | 163% D |
Tłuszcz
|
2.61 g | 3.3% DV | - |
Węglowodany
|
17.31 g | 6.3% DV | - |
Skrobia
|
10.1 g | - | - |
Cukry
|
4.09 g | - | - |
Błonnik
|
1.4 g | 5% DV | 90.09% D |
Woda
|
74.33 g | - | - |
Popiół
|
1.23 g | - | - |
Sód
|
280 mg | 12% DV | - |
Cholesterol
|
11 mg | 3.7% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina
|
19.6 mg | 3.6% DV | 64.21% D |
Kwas foliowy
|
70 ug | - | - |
Witamina A
|
482 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.12 mg | 9.8% DV | 177% D |
Witamina B12
|
0.14 ug | 5.8% DV | 105% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.12 mg | 8.9% DV | 161% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
1.27 mg | 7.9% DV | 143% D |
Witamina B6
|
0.11 mg | 6.4% DV | 114% D |
Witamina C
|
2.8 mg | 3.1% DV | 56.06% D |
Witamina D
|
3 iu | - | - |
Witamina K (filochinon)
|
16.1 ug | 13% DV | 242% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
0 ug | - | - |
Karoten, beta
|
262 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
0 ug | - | - |
Folate, food
|
13 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
47 ug | - | - |
Kwas foliowy
|
34 ug | 8.5% DV | 153% D |
Retinol
|
14 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0.04 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
0.06 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
0.32 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0.02 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0.2 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0 mg | - | - |
Witamina A, RAE
|
35 ug | 3.9% DV | 70.07% D |
Witamina B12, dodana
|
0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3)
|
0.1 ug | 0.5% DV | 9.01% D |
Witamina E
|
0.98 mg | 6.5% DV | 118% D |
Witamina E, dodana
|
0 mg | - | - |
Witamina K (menachinon-4)
|
0.3 ug | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
79 mg | 6.1% DV | 109% D |
Miedź
|
0.08 mg | 8.8% DV | 158% D |
Żelazo
|
0.93 mg | 5.2% DV | 93.09% D |
Magnez
|
20 mg | 4.8% DV | 85.8% D |
Mangan
|
0.18 mg | 8% DV | 144% D |
Fosfor
|
78 mg | 6.2% DV | 112% D |
Potas
|
233 mg | 5% DV | 89.32% D |
Selen
|
12.1 ug | 22% DV | 396% D |
Sód
|
280 mg | 12% DV | 219% D |
Cynk
|
0.43 mg | 3.9% DV | 70.43% D |
Aminokwasy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alanina
|
0.17 g | - | - |
Arginina
|
0.14 g | - | - |
Kwas asparaginowy
|
0.39 g | - | - |
Cysteina
|
0.08 g | - | - |
Kwas glutaminowy
|
1.3 g | - | - |
Glicyna
|
0.12 g | - | - |
Histydyna
|
0.11 g | - | - |
Izoletyda
|
0.19 g | - | - |
Leucyna
|
0.35 g | - | - |
Lizyna
|
0.23 g | - | - |
Metionina
|
0.08 g | - | - |
Fenyloalanina
|
0.2 g | - | - |
Prolina
|
0.36 g | - | - |
Seryna
|
0.22 g | - | - |
Treonina
|
0.15 g | - | - |
Tryptofan
|
0.06 g | - | - |
Tyrozyna
|
0.12 g | - | - |
Walina
|
0.23 g | - | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.03 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.37 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.34 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.01 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
0.63 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
0.58 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0.03 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.05 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.05 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.17 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
0.61 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.21 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0.05 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane)
|
0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alkohol etylowy
|
0 g | - | - |
Popiół
|
1.23 g | - | - |
Kofeina
|
0 mg | - | - |
Cholesterol
|
11 mg | 3.7% DV | - |
Teobromina
|
0 mg | - | - |
Woda
|
74.33 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -