Pork sausage, link/patty, cooked, pan-fried - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 325 kcal | - | |
Białko | 18.53 g | 37% DV | 228% D |
Tłuszcz | 27.25 g | 35% DV | |
Węglowodany | 1.42 g | 0.5% DV | |
Cukry | 1.09 g | - | |
Woda | 49.89 g | - | |
Popiół | 2.9 g | - | |
Sód | 814 mg | 35% DV | |
Cholesterol | 86 mg | 29% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 62.3 mg | 11% DV | 69.71% D |
Kwas foliowy | 1 ug | - | - |
Witamina A | 93 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.26 mg | 21% DV | 131% D |
Witamina B12 | 0.98 ug | 41% DV | 251% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.18 mg | 14% DV | 83.31% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.12 mg | 38% DV | 235% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.81 mg | 16% DV | 99.08% D |
Witamina B6 | 0.2 mg | 11% DV | 70.59% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 58 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 1 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 1 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 28 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.02 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.05 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.06 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 28 ug | 3.1% DV | 19.15% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 1.4 ug | 7% DV | 43.08% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 1.4 ug | - | - |
Witamina E | 0.9 mg | 6% DV | 36.92% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 9 mg | 0.7% DV | 4.26% D |
Miedź | 0.07 mg | 7.9% DV | 48.55% D |
Żelazo | 1.2 mg | 6.7% DV | 41.03% D |
Magnez | 16 mg | 3.8% DV | 23.44% D |
Mangan | 0.02 mg | 1% DV | 5.89% D |
Fosfor | 149 mg | 12% DV | 73.35% D |
Potas | 342 mg | 7.3% DV | 44.78% D |
Selen | 20.7 ug | 38% DV | 232% D |
Sód | 814 mg | 35% DV | 218% D |
Cynk | 2.45 mg | 22% DV | 137% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.15 g | - | |
Arginina | 1.15 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.57 g | - | |
Cysteina | 0.24 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.82 g | - | |
Glicyna | 1.26 g | - | |
Histydyna | 0.54 g | - | |
Izoletyda | 0.74 g | - | |
Leucyna | 1.36 g | - | |
Lizyna | 1.24 g | - | |
Metionina | 0.43 g | - | |
Fenyloalanina | 0.66 g | - | |
Prolina | 1.25 g | - | |
Seryna | 0.77 g | - | |
Treonina | 0.62 g | - | |
Tryptofan | 0.19 g | - | |
Tyrozyna | 0.52 g | - | |
Walina | 0.88 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.15 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.14 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 4.45 g | - | |
Omega-6 linolowy | 4.39 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.33 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 10.58 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 10.49 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.07 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.07 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.32 g | - | |
Kwas palmitynowy | 5.55 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.75 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.56 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.55 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.25 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.12 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.08 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 1.42 g | 0.5% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.64 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.33 g | - | |
Sacharoza | 0.13 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.9 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 86 mg | 29% DV | |
Hydroksyprolina | 0.43 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 49.89 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central