Peanut butter, smooth style, without salt - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 598 kcal | - | |
Białko | 22.21 g | 44% DV | 149% D |
Tłuszcz | 51.36 g | 66% DV | |
Węglowodany | 22.31 g | 8.1% DV | |
Skrobia | 3.56 g | - | |
Cukry | 10.49 g | - | |
Błonnik | 5 g | 18% DV | 59.72% D |
Woda | 1.23 g | - | |
Popiół | 2.89 g | - | |
Sód | 17 mg | 0.7% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 63 mg | 11% DV | 38.31% D |
Kwas foliowy | 87 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.15 mg | 13% DV | 41.81% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.19 mg | 15% DV | 49.4% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 13.11 mg | 82% DV | 274% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.14 mg | 23% DV | 76.05% D |
Witamina B6 | 0.44 mg | 26% DV | 86.76% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.3 ug | 0.3% DV | 0.84% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 87 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 87 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.52 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.74 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 7.62 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 9.1 mg | 61% DV | 203% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 49 mg | 3.8% DV | 12.61% D |
Miedź | 0.42 mg | 47% DV | 157% D |
Żelazo | 1.74 mg | 9.7% DV | 32.33% D |
Magnez | 168 mg | 40% DV | 134% D |
Mangan | 1.67 mg | 72% DV | 242% D |
Fosfor | 335 mg | 27% DV | 89.63% D |
Potas | 558 mg | 12% DV | 39.71% D |
Selen | 4.1 ug | 7.5% DV | 24.93% D |
Sód | 17 mg | 0.7% DV | 2.47% D |
Cynk | 2.51 mg | 23% DV | 76.31% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.92 g | - | |
Arginina | 2.77 g | - | |
Kwas asparaginowy | 3.05 g | - | |
Cysteina | 0.23 g | - | |
Kwas glutaminowy | 5.09 g | - | |
Glicyna | 1.44 g | - | |
Histydyna | 0.56 g | - | |
Izoletyda | 0.62 g | - | |
Leucyna | 1.55 g | - | |
Lizyna | 0.68 g | - | |
Metionina | 0.27 g | - | |
Fenyloalanina | 1.2 g | - | |
Prolina | 1.41 g | - | |
Seryna | 1.48 g | - | |
Treonina | 0.53 g | - | |
Tryptofan | 0.23 g | - | |
Tyrozyna | 0.83 g | - | |
Walina | 0.78 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.03 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.03 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 12.26 g | - | |
Omega-6 linolowy | 12.22 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.58 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.05 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 24.81 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 24.77 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.72 g | - | |
Kwas behenowy | 1.7 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.73 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.05 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.02 g | - | |
Kwas palmitynowy | 4.74 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.18 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 22.31 g | 8.1% DV | |
Fruktoza | 0.12 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.13 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 3.56 g | - | |
Sacharoza | 10.25 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.89 g | - | |
Betaina | 0.8 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 1.23 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central