Fish, halibut, Atlantic and Pacific, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 91 kcal | - | |
Białko | 18.56 g | 37% DV | 816% D |
Tłuszcz | 1.33 g | 1.7% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 80.34 g | - | |
Popiół | 1.29 g | - | |
Sód | 68 mg | 3% DV | |
Cholesterol | 49 mg | 16% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 61.8 mg | 11% DV | 247% D |
Kwas foliowy | 12 ug | - | - |
Witamina A | 67 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 mg | 4.2% DV | 91.58% D |
Witamina B12 | 1.1 ug | 46% DV | 1007% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.03 mg | 2.3% DV | 50.72% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.51 mg | 41% DV | 895% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.34 mg | 6.9% DV | 151% D |
Witamina B6 | 0.55 mg | 32% DV | 708% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 190 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 12 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 12 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 20 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 20 ug | 2.2% DV | 48.84% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 4.7 ug | 24% DV | 516% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 4.7 ug | - | - |
Witamina E | 0.61 mg | 4.1% DV | 89.38% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 7 mg | 0.5% DV | 11.83% D |
Miedź | 0.02 mg | 2.6% DV | 56.17% D |
Żelazo | 0.16 mg | 0.9% DV | 19.54% D |
Magnez | 23 mg | 5.5% DV | 120% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 10.51% D |
Fosfor | 236 mg | 19% DV | 415% D |
Potas | 435 mg | 9.3% DV | 203% D |
Selen | 45.6 ug | 83% DV | 1822% D |
Sód | 68 mg | 3% DV | 64.98% D |
Cynk | 0.36 mg | 3.3% DV | 71.93% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.26 g | - | |
Arginina | 1.25 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.13 g | - | |
Cysteina | 0.22 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.11 g | - | |
Glicyna | 1 g | - | |
Histydyna | 0.61 g | - | |
Izoletyda | 0.96 g | - | |
Leucyna | 1.69 g | - | |
Lizyna | 1.91 g | - | |
Metionina | 0.62 g | - | |
Fenyloalanina | 0.81 g | - | |
Prolina | 0.74 g | - | |
Seryna | 0.85 g | - | |
Treonina | 0.91 g | - | |
Tryptofan | 0.23 g | - | |
Tyrozyna | 0.7 g | - | |
Walina | 1.07 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.13 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.07 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.01 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.03 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.13 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.23 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.22 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.05 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.17 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.05 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.07 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.07 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.29 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 49 mg | 16% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 80.34 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central