Cream, fluid, light (coffee cream or table cream) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 195 kcal | - | |
Białko | 2.96 g | 5.9% DV | 60.72% D |
Tłuszcz | 19.1 g | 24% DV | |
Węglowodany | 3.66 g | 1.3% DV | |
Cukry | 3.67 g | - | |
Woda | 73.75 g | - | |
Popiół | 0.61 g | - | |
Sód | 72 mg | 3.1% DV | |
Cholesterol | 59 mg | 20% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 17.4 mg | 3.2% DV | 32.45% D |
Kwas foliowy | 2 ug | - | - |
Witamina A | 452 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.9% DV | 19.66% D |
Witamina B12 | 0.14 ug | 5.8% DV | 59.83% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.19 mg | 15% DV | 150% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.09 mg | 0.6% DV | 5.77% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.44 mg | 8.8% DV | 90.26% D |
Witamina B6 | 0.04 mg | 2.6% DV | 26.55% D |
Witamina C | 0.8 mg | 0.9% DV | 9.12% D |
Witamina D | 44 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.7 ug | 1.4% DV | 14.53% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 37 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 117 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 120 ug | 13% DV | 137% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 1.1 ug | 5.5% DV | 56.41% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 1.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.12 mg | 0.8% DV | 8.21% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 91 mg | 7% DV | 71.79% D |
Miedź | 0.01 mg | 1.3% DV | 13.68% D |
Żelazo | 0.05 mg | 0.3% DV | 2.85% D |
Magnez | 9 mg | 2.1% DV | 21.98% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.2% DV | 2.23% D |
Fosfor | 92 mg | 7.4% DV | 75.49% D |
Potas | 136 mg | 2.9% DV | 29.68% D |
Selen | 4.6 ug | 8.4% DV | 85.78% D |
Sód | 72 mg | 3.1% DV | 32.11% D |
Cynk | 0.32 mg | 2.9% DV | 29.84% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.09 g | - | |
Arginina | 0.07 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.22 g | - | |
Cysteina | 0.02 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.59 g | - | |
Glicyna | 0.07 g | - | |
Histydyna | 0.07 g | - | |
Izoletyda | 0.15 g | - | |
Leucyna | 0.24 g | - | |
Lizyna | 0.13 g | - | |
Metionina | 0.07 g | - | |
Fenyloalanina | 0.14 g | - | |
Prolina | 0.31 g | - | |
Seryna | 0.1 g | - | |
Treonina | 0.13 g | - | |
Tryptofan | 0.07 g | - | |
Tyrozyna | 0.14 g | - | |
Walina | 0.18 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.06 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.06 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.65 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.43 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.95 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.51 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.39 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.46 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.31 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.19 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.53 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.1 g | - | |
Kwas mirystynowy | 1.68 g | - | |
Kwas palmitynowy | 4.59 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.17 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.72 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.18 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.33 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.28 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.1 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.05 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.44 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.13 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 3.66 g | 1.3% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 3.67 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.61 g | - | |
Betaina | 0.7 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 59 mg | 20% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 73.75 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central