Crackers, standard snack-type, regular - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 510 kcal | - | |
Białko | 6.64 g | 13% DV | 52.08% D |
Tłuszcz | 26.43 g | 34% DV | |
Węglowodany | 61.3 g | 22% DV | |
Skrobia | 49.69 g | - | |
Cukry | 8.18 g | - | |
Błonnik | 2.3 g | 8.2% DV | 32.21% D |
Woda | 3.14 g | - | |
Popiół | 2.49 g | - | |
Sód | 726 mg | 32% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 9.6 mg | 1.7% DV | 6.84% D |
Kwas foliowy | 150 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.42 mg | 35% DV | 136% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.46 mg | 35% DV | 138% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.35 mg | 27% DV | 107% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.42 mg | 8.3% DV | 32.71% D |
Witamina B6 | 0.06 mg | 3.7% DV | 14.53% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 69.3 ug | 58% DV | 226% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 8 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 92 ug | - | - |
Kwas foliowy | 84 ug | 21% DV | 82.35% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.43 mg | - | - |
Tokoferol delta | 5.2 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 14.4 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.08 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 1.11 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 3.03 mg | 20% DV | 79.22% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 4.5 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 120 mg | 9.2% DV | 36.2% D |
Miedź | 0.1 mg | 12% DV | 45.32% D |
Żelazo | 4.03 mg | 22% DV | 87.8% D |
Magnez | 18 mg | 4.3% DV | 16.81% D |
Mangan | 0.49 mg | 21% DV | 83.72% D |
Fosfor | 248 mg | 20% DV | 77.8% D |
Potas | 118 mg | 2.5% DV | 9.85% D |
Selen | 6.7 ug | 12% DV | 47.77% D |
Sód | 726 mg | 32% DV | 124% D |
Cynk | 0.49 mg | 4.5% DV | 17.47% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.23 g | - | |
Arginina | 0.25 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.31 g | - | |
Cysteina | 0.17 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.3 g | - | |
Glicyna | 0.25 g | - | |
Histydyna | 0.15 g | - | |
Izoletyda | 0.25 g | - | |
Leucyna | 0.47 g | - | |
Lizyna | 0.1 g | - | |
Metionina | 0.11 g | - | |
Fenyloalanina | 0.33 g | - | |
Prolina | 0.75 g | - | |
Seryna | 0.32 g | - | |
Treonina | 0.19 g | - | |
Tryptofan | 0.08 g | - | |
Tyrozyna | 0.16 g | - | |
Walina | 0.29 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 1.55 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 1.49 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.06 g | - | |
Omega-6 linolowy | 11.57 g | - | |
Omega-6 linolowy | 11.48 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.11 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 6.4 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 5.41 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.08 g | - | |
Kwas behenowy | 0.08 g | - | |
Kwas masłowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.03 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.03 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.05 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.17 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.1 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.99 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.07 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0.01 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 61.3 g | 22% DV | |
Fruktoza | 0.29 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.47 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.48 g | - | |
Skrobia | 49.69 g | - | |
Sacharoza | 6.95 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.49 g | - | |
Betaina | 48 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 3.14 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central