Cheese, parmesan, grated - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 420 kcal -
Białko 29.6 g 59% DV 282% D
Tłuszcz 28 g 36% DV
Węglowodany 12.4 g 4.5% DV
Woda 22.8 g -
Popiół 7.15 g -
Sód 1750 mg 76% DV
Cholesterol 87 mg 29% DV

Witaminy

Cholina 14.1 mg 2.6% DV 12.21% D
Witamina B1 (Tiamina) 0.03 mg 2.3% DV 10.71% D
Witamina B12 1.35 ug 56% DV 268% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.35 mg 27% DV 126% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.08 mg 0.5% DV 2.32% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.46 mg 9.1% DV 43.52% D
Witamina B6 0.08 mg 4.8% DV 22.69% D
Witamina K (filochinon) 1.7 ug 1.4% DV 6.75% D

Minerały

Wapń 884 mg 68% DV 324% D
Miedź 0.04 mg 4.4% DV 21.16% D
Żelazo 0.45 mg 2.5% DV 11.9% D
Magnez 34.9 mg 8.3% DV 39.57% D
Mangan 0.07 mg 2.9% DV 13.66% D
Fosfor 634 mg 51% DV 242% D
Potas 184 mg 3.9% DV 18.64% D
Selen 35 ug 64% DV 303% D
Sód 1750 mg 76% DV 362% D
Cynk 4.33 mg 39% DV 187% D

Brak danych

Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.1 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c 0 g -
Omega-3 EPA 0.01 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c 0.1 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 0.86 g -
Omega-9 eikosenowy 0.05 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c 0.05 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 0 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 5.79 g -
Kwas arachidowy 0.05 g -
Kwas behenowy 0.01 g -
Kwas masłowy 0.51 g -
Kwas kaprynowy 0.65 g -
Kwas kapronowy 0.44 g -
Kwas kaprylowy 0.27 g -
Kwas laurynowy 0.75 g -
Kwas lignocerynowy 0.01 g -
Kwas margarynowy 0.15 g -
Kwas mirystynowy 2.39 g -
Kwas palmitynowy 7.4 g -
Kwas pentadekanowy 0.24 g -
Kwas stearynowy 2.67 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 0 g -
Popiół 7.15 g -
Betaina 0.2 mg -
Cholesterol 87 mg 29% DV
Azot 4.63 g -
Woda 22.8 g -

Źródła