Cheese, mozzarella, low moisture, part-skim - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 296 kcal | - | |
Białko | 23.7 g | 47% DV | 320% D |
Tłuszcz | 20.4 g | 26% DV | |
Węglowodany | 4.44 g | 1.6% DV | |
Woda | 47.7 g | - | |
Popiół | 3.79 g | - | |
Sód | 699 mg | 30% DV | |
Cholesterol | 65 mg | 22% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 13.5 mg | 2.5% DV | 16.58% D |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.9% DV | 12.95% D |
Witamina B12 | 1.65 ug | 69% DV | 465% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.36 mg | 28% DV | 187% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.1 mg | 0.6% DV | 4.27% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.42 mg | 8.3% DV | 56.08% D |
Witamina B6 | 0.09 mg | 5.3% DV | 35.77% D |
Witamina K (filochinon) | 1.3 ug | 1.1% DV | 7.32% D |
Więcej... ❯
Cholina, wolna | 2.1 mg | - | - |
Cholina, z glicerofosfocholiny | 2.6 mg | - | - |
Cholina, z fosfocholiny | 0.5 mg | - | - |
Cholina, z fosfatydylocholiny | 4.8 mg | - | - |
Cholina, z sfingomieliny | 3.6 mg | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 26 ug | - | - |
Retinol | 203 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.04 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 203 ug | 23% DV | 152% D |
Witamina E | 0.51 mg | 3.4% DV | 22.97% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 5.4 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 693 mg | 53% DV | 360% D |
Miedź | 0.04 mg | 3.9% DV | 26.28% D |
Żelazo | 0.2 mg | 1.1% DV | 7.51% D |
Magnez | 27.2 mg | 6.5% DV | 43.76% D |
Mangan | 0.04 mg | 1.5% DV | 10.28% D |
Fosfor | 533 mg | 43% DV | 288% D |
Potas | 116 mg | 2.5% DV | 16.68% D |
Selen | 26.7 ug | 49% DV | 328% D |
Sód | 699 mg | 30% DV | 205% D |
Cynk | 3.62 mg | 33% DV | 222% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.08 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.08 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.49 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.04 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.04 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 4.11 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.03 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.4 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.51 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.33 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.21 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.58 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.12 g | - | |
Kwas mirystynowy | 1.89 g | - | |
Kwas palmitynowy | 5.39 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.2 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.01 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 4.44 g | 1.6% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0.86 g | - | |
Glukoza | 0.3 g | - | |
Laktoza | 0.66 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 3.79 g | - | |
Betaina | 0.2 mg | - | |
Cholesterol | 65 mg | 22% DV | |
Azot | 3.71 g | - | |
Woda | 47.7 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central