Cheese, mozzarella, low moisture, part-skim - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 296 kcal -
Białko 23.7 g 47% DV 320% D
Tłuszcz 20.4 g 26% DV
Węglowodany 4.44 g 1.6% DV
Woda 47.7 g -
Popiół 3.79 g -
Sód 699 mg 30% DV
Cholesterol 65 mg 22% DV

Witaminy

Cholina 13.5 mg 2.5% DV 16.58% D
Witamina B1 (Tiamina) 0.02 mg 1.9% DV 12.95% D
Witamina B12 1.65 ug 69% DV 465% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.36 mg 28% DV 187% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.1 mg 0.6% DV 4.27% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.42 mg 8.3% DV 56.08% D
Witamina B6 0.09 mg 5.3% DV 35.77% D
Witamina K (filochinon) 1.3 ug 1.1% DV 7.32% D

Minerały

Wapń 693 mg 53% DV 360% D
Miedź 0.04 mg 3.9% DV 26.28% D
Żelazo 0.2 mg 1.1% DV 7.51% D
Magnez 27.2 mg 6.5% DV 43.76% D
Mangan 0.04 mg 1.5% DV 10.28% D
Fosfor 533 mg 43% DV 288% D
Potas 116 mg 2.5% DV 16.68% D
Selen 26.7 ug 49% DV 328% D
Sód 699 mg 30% DV 205% D
Cynk 3.62 mg 33% DV 222% D

Brak danych

Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.08 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c 0 g -
Omega-3 EPA 0.01 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c 0.08 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 0.49 g -
Omega-9 eikosenowy 0.04 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c 0.04 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 0 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 4.11 g -
Kwas arachidowy 0.03 g -
Kwas behenowy 0.01 g -
Kwas masłowy 0.4 g -
Kwas kaprynowy 0.51 g -
Kwas kapronowy 0.33 g -
Kwas kaprylowy 0.21 g -
Kwas laurynowy 0.58 g -
Kwas lignocerynowy 0.01 g -
Kwas margarynowy 0.12 g -
Kwas mirystynowy 1.89 g -
Kwas palmitynowy 5.39 g -
Kwas pentadekanowy 0.2 g -
Kwas stearynowy 2.01 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 0 g -
Popiół 3.79 g -
Betaina 0.2 mg -
Cholesterol 65 mg 22% DV
Azot 3.71 g -
Woda 47.7 g -

Źródła