Butter, whipped, with salt - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 731 kcal | - | |
Białko | 0.49 g | 1% DV | 2.68% D |
Tłuszcz | 78.3 g | 100% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Cukry | 0.06 g | - | |
Woda | 16.72 g | - | |
Popiół | 1.62 g | - | |
Sód | 583 mg | 25% DV | |
Cholesterol | 225 mg | 75% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 18.8 mg | 3.4% DV | 9.35% D |
Kwas foliowy | 4 ug | - | - |
Witamina A | 2468 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.01 mg | 0.6% DV | 1.6% D |
Witamina B12 | 0.07 ug | 2.9% DV | 7.98% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.06 mg | 4.9% DV | 13.47% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.02 mg | 0.1% DV | 0.38% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.1 mg | 1.9% DV | 5.31% D |
Witamina B6 | 0.01 mg | 0.5% DV | 1.29% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 4.6 ug | 3.8% DV | 10.49% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 1 ug | - | - |
Karoten, beta | 135 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 6 ug | - | - |
Folate, food | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 671 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.07 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.08 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.12 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 683 ug | 76% DV | 208% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 1.37 mg | 9.1% DV | 24.99% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 20.9 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 23 mg | 1.8% DV | 4.84% D |
Miedź | 0.01 mg | 1.1% DV | 3.04% D |
Fluor, F | 2.8 ug | - | - |
Żelazo | 0.05 mg | 0.3% DV | 0.76% D |
Magnez | 1 mg | 0.2% DV | 0.65% D |
Mangan | 0 mg | 0% DV | 0.12% D |
Fosfor | 24 mg | 1.9% DV | 5.25% D |
Potas | 41 mg | 0.9% DV | 2.39% D |
Selen | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Sód | 583 mg | 25% DV | 69.35% D |
Cynk | 0.05 mg | 0.5% DV | 1.24% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.03 g | - | |
Arginina | 0.03 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.06 g | - | |
Cysteina | 0.01 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.18 g | - | |
Glicyna | 0.02 g | - | |
Histydyna | 0.02 g | - | |
Izoletyda | 0.05 g | - | |
Leucyna | 0.08 g | - | |
Lizyna | 0.07 g | - | |
Metionina | 0.02 g | - | |
Fenyloalanina | 0.04 g | - | |
Prolina | 0.08 g | - | |
Seryna | 0.05 g | - | |
Treonina | 0.04 g | - | |
Tryptofan | 0.01 g | - | |
Tyrozyna | 0.04 g | - | |
Walina | 0.06 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.3 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.29 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.02 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0.01 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.71 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.8 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.15 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 17.37 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 15.46 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.11 g | - | |
Kwas behenowy | 0.03 g | - | |
Kwas masłowy | 1.64 g | - | |
Kwas kaprynowy | 2.04 g | - | |
Kwas kapronowy | 1.37 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.86 g | - | |
Kwas laurynowy | 2.35 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.48 g | - | |
Kwas mirystynowy | 7.52 g | - | |
Kwas palmitynowy | 20.53 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.8 g | - | |
Kwas stearynowy | 7.65 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.78 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 1.42 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 1.17 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.15 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.41 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.09 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.08 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.12 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.05 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.25 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 1.91 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.5 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.62 g | - | |
Betaina | 0.3 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 225 mg | 75% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 16.72 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central