Cheese, ricotta, whole milk - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 157 kcal | - | |
Białko | 7.81 g | 16% DV | 199% D |
Tłuszcz | 11 g | 14% DV | |
Węglowodany | 6.86 g | 2.5% DV | |
Woda | 72.9 g | - | |
Popiół | 1.36 g | - | |
Sód | 105 mg | 4.6% DV | |
Cholesterol | 48 mg | 16% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3.6% DV | 45.65% D |
Witamina B12 | 0.78 ug | 33% DV | 414% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.33 mg | 25% DV | 320% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.17 mg | 1.1% DV | 13.38% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.67 mg | 13% DV | 171% D |
Witamina B6 | 0.1 mg | 5.8% DV | 74.19% D |
Witamina K (filochinon) | 0.6 ug | 0.5% DV | 6.37% D |
Więcej... ❯
Kwas foliowy, ogółem | 4 ug | - | - |
Retinol | 127 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 127 ug | 14% DV | 180% D |
Witamina E | 0.27 mg | 1.8% DV | 22.93% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 3.1 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 224 mg | 17% DV | 220% D |
Miedź | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Żelazo | 0.1 mg | 0.6% DV | 7.08% D |
Magnez | 19.7 mg | 4.7% DV | 59.75% D |
Mangan | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Fosfor | 162 mg | 13% DV | 165% D |
Potas | 230 mg | 4.9% DV | 62.34% D |
Selen | 5.5 ug | 10% DV | 127% D |
Sód | 105 mg | 4.6% DV | 58.16% D |
Cynk | 0.56 mg | 5.1% DV | 64.85% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.33 g | - | |
Arginina | 0.21 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.74 g | - | |
Cysteina | 0.18 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.3 g | - | |
Glicyna | 0.14 g | - | |
Histydyna | 0.18 g | - | |
Izoletyda | 0.37 g | - | |
Leucyna | 0.79 g | - | |
Lizyna | 0.66 g | - | |
Metionina | 0.17 g | - | |
Fenyloalanina | 0.27 g | - | |
Prolina | 0.57 g | - | |
Seryna | 0.37 g | - | |
Treonina | 0.4 g | - | |
Tryptofan | 0.12 g | - | |
Tyrozyna | 0.25 g | - | |
Walina | 0.33 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.04 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.04 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.26 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.02 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-9 | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.22 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.25 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.31 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.2 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.13 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.36 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.07 g | - | |
Kwas mirystynowy | 1.15 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.36 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.12 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.02 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 6.86 g | 2.5% DV |
Inne ❯
Popiół | 1.36 g | - | |
Cholesterol | 48 mg | 16% DV | |
Hydroksyprolina | 0 g | - | |
Azot | 1.22 g | - | |
Woda | 72.9 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central