Fish, salmon, pink, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 127 kcal | - | |
Białko | 20.5 g | 41% DV | 646% D |
Tłuszcz | 4.4 g | 5.6% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 75.52 g | - | |
Popiół | 1.52 g | - | |
Sód | 75 mg | 3.3% DV | |
Cholesterol | 46 mg | 15% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 94.6 mg | 17% DV | 271% D |
Kwas foliowy | 4 ug | - | - |
Witamina A | 117 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.08 mg | 6.7% DV | 105% D |
Witamina B12 | 4.15 ug | 173% DV | 2723% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.11 mg | 8.1% DV | 127% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 8 mg | 50% DV | 787% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.03 mg | 21% DV | 324% D |
Witamina B6 | 0.61 mg | 36% DV | 566% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 435 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.4 ug | 0.3% DV | 5.25% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 35 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 35 ug | 3.9% DV | 61.24% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 10.9 ug | 55% DV | 858% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 10.9 ug | - | - |
Witamina E | 0.4 mg | 2.7% DV | 41.99% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 7 mg | 0.5% DV | 8.48% D |
Miedź | 0.06 mg | 7% DV | 110% D |
Żelazo | 0.38 mg | 2.1% DV | 33.25% D |
Magnez | 27 mg | 6.4% DV | 101% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 7.53% D |
Fosfor | 261 mg | 21% DV | 329% D |
Potas | 366 mg | 7.8% DV | 123% D |
Selen | 31.4 ug | 57% DV | 899% D |
Sód | 75 mg | 3.3% DV | 51.35% D |
Cynk | 0.39 mg | 3.5% DV | 55.83% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.31 g | - | |
Arginina | 1.29 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.58 g | - | |
Cysteina | 0.16 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.9 g | - | |
Glicyna | 1.26 g | - | |
Histydyna | 0.54 g | - | |
Izoletyda | 0.95 g | - | |
Leucyna | 1.56 g | - | |
Lizyna | 1.76 g | - | |
Metionina | 0.58 g | - | |
Fenyloalanina | 0.85 g | - | |
Prolina | 0.87 g | - | |
Seryna | 0.91 g | - | |
Treonina | 1.07 g | - | |
Tryptofan | 0.22 g | - | |
Tyrozyna | 0.74 g | - | |
Walina | 1.1 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.05 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.05 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.33 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.18 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.07 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.08 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.06 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.45 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.05 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.63 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.62 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.2 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.47 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.1 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.18 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.18 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.05 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.52 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 46 mg | 15% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 75.52 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central