Fish, swordfish, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 144 kcal | - | |
Białko | 19.66 g | 39% DV | 546% D |
Tłuszcz | 6.65 g | 8.5% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 73.38 g | - | |
Popiół | 1.44 g | - | |
Sód | 81 mg | 3.5% DV | |
Cholesterol | 66 mg | 22% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 65 mg | 12% DV | 164% D |
Kwas foliowy | 2 ug | - | - |
Witamina A | 120 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.08 mg | 6.3% DV | 86.81% D |
Witamina B12 | 1.7 ug | 71% DV | 984% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.05 mg | 4.1% DV | 56.62% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 7.76 mg | 49% DV | 674% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.35 mg | 7% DV | 97.22% D |
Witamina B6 | 0.54 mg | 32% DV | 444% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 558 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.1 ug | 0.1% DV | 1.16% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 36 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 36 ug | 4% DV | 55.56% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 13.9 ug | 70% DV | 965% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 13.9 ug | - | - |
Witamina E | 2.02 mg | 13% DV | 187% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 5 mg | 0.4% DV | 5.34% D |
Miedź | 0.04 mg | 4.3% DV | 60.19% D |
Żelazo | 0.38 mg | 2.1% DV | 29.32% D |
Magnez | 29 mg | 6.9% DV | 95.9% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 6.64% D |
Fosfor | 255 mg | 20% DV | 283% D |
Potas | 418 mg | 8.9% DV | 124% D |
Selen | 57.4 ug | 104% DV | 1449% D |
Sód | 81 mg | 3.5% DV | 48.91% D |
Cynk | 0.66 mg | 6% DV | 83.33% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.2 g | - | |
Arginina | 1.19 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.03 g | - | |
Cysteina | 0.21 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.96 g | - | |
Glicyna | 0.95 g | - | |
Histydyna | 0.58 g | - | |
Izoletyda | 0.91 g | - | |
Leucyna | 1.61 g | - | |
Lizyna | 1.82 g | - | |
Metionina | 0.59 g | - | |
Fenyloalanina | 0.77 g | - | |
Prolina | 0.7 g | - | |
Seryna | 0.81 g | - | |
Treonina | 0.87 g | - | |
Tryptofan | 0.22 g | - | |
Tyrozyna | 0.67 g | - | |
Walina | 1.02 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.03 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.03 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.65 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.11 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.08 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.05 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.38 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.13 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.25 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.23 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.03 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.15 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.02 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.03 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.34 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.24 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.23 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.13 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.08 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.14 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.44 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 66 mg | 22% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 73.38 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central