Chicken, broilers or fryers, thigh, meat and skin, cooked, roasted - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 232 kcal | - | |
Białko | 23.26 g | 47% DV | 401% D |
Tłuszcz | 14.71 g | 19% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 61.96 g | - | |
Popiół | 0.98 g | - | |
Sód | 102 mg | 4.4% DV | |
Cholesterol | 133 mg | 44% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 67.6 mg | 12% DV | 106% D |
Kwas foliowy | 4 ug | - | - |
Witamina A | 55 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.09 mg | 7.3% DV | 63.22% D |
Witamina B12 | 0.44 ug | 18% DV | 158% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.19 mg | 15% DV | 126% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.79 mg | 36% DV | 312% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.23 mg | 25% DV | 212% D |
Witamina B6 | 0.41 mg | 24% DV | 210% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 7 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 3.3 ug | 2.8% DV | 23.71% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 16 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.09 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.02 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.06 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 16 ug | 1.8% DV | 15.33% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.2 ug | 1% DV | 8.62% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.2 ug | - | - |
Witamina E | 0.19 mg | 1.3% DV | 10.92% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 9 mg | 0.7% DV | 5.97% D |
Miedź | 0.06 mg | 7% DV | 60.34% D |
Żelazo | 1.08 mg | 6% DV | 51.72% D |
Magnez | 22 mg | 5.2% DV | 45.16% D |
Mangan | 0.02 mg | 0.7% DV | 6.37% D |
Fosfor | 216 mg | 17% DV | 149% D |
Potas | 253 mg | 5.4% DV | 46.4% D |
Selen | 25.3 ug | 46% DV | 397% D |
Sód | 102 mg | 4.4% DV | 38.23% D |
Cynk | 1.73 mg | 16% DV | 136% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.42 g | - | |
Arginina | 1.63 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.22 g | - | |
Cysteina | 0.26 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.67 g | - | |
Glicyna | 1.32 g | - | |
Histydyna | 0.67 g | - | |
Izoletyda | 1.05 g | - | |
Leucyna | 1.89 g | - | |
Lizyna | 2.08 g | - | |
Metionina | 0.63 g | - | |
Fenyloalanina | 0.9 g | - | |
Prolina | 1.05 g | - | |
Seryna | 0.96 g | - | |
Treonina | 1.05 g | - | |
Tryptofan | 0.24 g | - | |
Tyrozyna | 0.83 g | - | |
Walina | 1.09 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.13 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.12 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.67 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.63 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.07 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 5.22 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 5.18 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.08 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.18 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.78 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.91 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.91 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.1 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.05 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.98 g | - | |
Betaina | 6.9 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 133 mg | 44% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 61.96 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central