Turkey, whole, meat only, with added solution, roasted - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 140 kcal | - | |
Białko | 26.61 g | 53% DV | 760% D |
Tłuszcz | 3.7 g | 4.7% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 68.81 g | - | |
Popiół | 1.36 g | - | |
Sód | 223 mg | 9.7% DV | |
Cholesterol | 84 mg | 28% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 78.2 mg | 14% DV | 203% D |
Kwas foliowy | 8 ug | - | - |
Witamina A | 14 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 mg | 3.8% DV | 53.57% D |
Witamina B12 | 1.68 ug | 70% DV | 1000% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.26 mg | 20% DV | 287% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 9.72 mg | 61% DV | 868% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.95 mg | 19% DV | 271% D |
Witamina B6 | 0.59 mg | 35% DV | 495% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 10 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 8 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 8 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 4 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.02 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.04 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 4 ug | 0.4% DV | 6.35% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.3 ug | 1.5% DV | 21.43% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.3 ug | - | - |
Witamina E | 0.06 mg | 0.4% DV | 5.71% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 14 mg | 1.1% DV | 15.38% D |
Miedź | 0.09 mg | 9.9% DV | 141% D |
Żelazo | 0.77 mg | 4.3% DV | 61.11% D |
Magnez | 27 mg | 6.4% DV | 91.84% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.6% DV | 8.7% D |
Fosfor | 235 mg | 19% DV | 269% D |
Potas | 239 mg | 5.1% DV | 72.64% D |
Selen | 30.7 ug | 56% DV | 797% D |
Sód | 223 mg | 9.7% DV | 139% D |
Cynk | 2.28 mg | 21% DV | 296% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.44 g | - | |
Arginina | 1.51 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.13 g | - | |
Cysteina | 0.25 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.61 g | - | |
Glicyna | 1.14 g | - | |
Histydyna | 0.72 g | - | |
Izoletyda | 0.76 g | - | |
Leucyna | 1.84 g | - | |
Lizyna | 2.2 g | - | |
Metionina | 0.7 g | - | |
Fenyloalanina | 0.86 g | - | |
Prolina | 1.44 g | - | |
Seryna | 1.05 g | - | |
Treonina | 0.97 g | - | |
Tryptofan | 0.28 g | - | |
Tyrozyna | 0.79 g | - | |
Walina | 0.85 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.04 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.04 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.85 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.83 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.08 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 1.05 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.04 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.7 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.32 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.11 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.11 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.36 g | - | |
Betaina | 4.3 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 84 mg | 28% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 68.81 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central