Turkey, ground, 93% lean, 7% fat, pan-broiled crumbles - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 213 kcal | - | |
Białko | 27.1 g | 54% DV | 509% D |
Tłuszcz | 11.6 g | 15% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 61.05 g | - | |
Popiół | 1.27 g | - | |
Sód | 90 mg | 3.9% DV | |
Cholesterol | 104 mg | 35% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 78.7 mg | 14% DV | 134% D |
Kwas foliowy | 7 ug | - | - |
Witamina A | 101 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.09 mg | 7.3% DV | 68.86% D |
Witamina B12 | 1.9 ug | 79% DV | 743% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.26 mg | 20% DV | 189% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 8.1 mg | 51% DV | 475% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.4 mg | 28% DV | 263% D |
Witamina B6 | 0.5 mg | 29% DV | 275% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 8 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 30 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.03 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.19 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.04 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.11 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 30 ug | 3.3% DV | 31.3% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.2 ug | 1% DV | 9.39% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.2 ug | - | - |
Witamina E | 0.18 mg | 1.2% DV | 11.27% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 31 mg | 2.4% DV | 22.39% D |
Miedź | 0.17 mg | 18% DV | 173% D |
Żelazo | 1.56 mg | 8.7% DV | 81.38% D |
Magnez | 29 mg | 6.9% DV | 64.83% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.4% DV | 4.08% D |
Fosfor | 259 mg | 21% DV | 195% D |
Potas | 304 mg | 6.5% DV | 60.73% D |
Selen | 28.4 ug | 52% DV | 485% D |
Sód | 90 mg | 3.9% DV | 36.74% D |
Cynk | 3.77 mg | 34% DV | 322% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.69 g | - | |
Arginina | 1.97 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.62 g | - | |
Cysteina | 0.29 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.34 g | - | |
Glicyna | 1.48 g | - | |
Histydyna | 0.8 g | - | |
Izoletyda | 1.21 g | - | |
Leucyna | 2.24 g | - | |
Lizyna | 2.43 g | - | |
Metionina | 0.8 g | - | |
Fenyloalanina | 1.06 g | - | |
Prolina | 1.2 g | - | |
Seryna | 1.15 g | - | |
Treonina | 1.24 g | - | |
Tryptofan | 0.31 g | - | |
Tyrozyna | 0.96 g | - | |
Walina | 1.26 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.18 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.18 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.11 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.05 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.04 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.43 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.34 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.03 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.09 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.02 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.77 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.38 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.37 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.17 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.1 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.27 g | - | |
Betaina | 12.3 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 104 mg | 35% DV | |
Hydroksyprolina | 0.23 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 61.05 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central