Pork sausage, link/patty, reduced fat, cooked, pan-fried - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 267 kcal | - | |
Białko | 20.94 g | 42% DV | 314% D |
Tłuszcz | 20.32 g | 26% DV | |
Węglowodany | 0.15 g | 0.1% DV | |
Woda | 55.88 g | - | |
Popiół | 2.72 g | - | |
Sód | 698 mg | 30% DV | |
Cholesterol | 82 mg | 27% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 70.3 mg | 13% DV | 95.74% D |
Kwas foliowy | 1 ug | - | - |
Witamina A | 93 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.38 mg | 31% DV | 235% D |
Witamina B12 | 1.16 ug | 48% DV | 362% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.21 mg | 16% DV | 121% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 7.74 mg | 48% DV | 362% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.96 mg | 19% DV | 144% D |
Witamina B6 | 0.28 mg | 17% DV | 124% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 58 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 1 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 1 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 28 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.1 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.1 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 28 ug | 3.1% DV | 23.3% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 1.4 ug | 7% DV | 52.43% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 1.4 ug | - | - |
Witamina E | 1.22 mg | 8.1% DV | 60.92% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 19 mg | 1.5% DV | 10.95% D |
Miedź | 0.09 mg | 9.8% DV | 73.24% D |
Żelazo | 1.91 mg | 11% DV | 79.48% D |
Magnez | 22 mg | 5.2% DV | 39.24% D |
Mangan | 0.05 mg | 2.3% DV | 16.94% D |
Fosfor | 185 mg | 15% DV | 111% D |
Potas | 328 mg | 7% DV | 52.28% D |
Selen | 30 ug | 55% DV | 409% D |
Sód | 698 mg | 30% DV | 227% D |
Cynk | 3.14 mg | 29% DV | 214% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.3 g | - | |
Arginina | 1.3 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.78 g | - | |
Cysteina | 0.27 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.19 g | - | |
Glicyna | 1.43 g | - | |
Histydyna | 0.61 g | - | |
Izoletyda | 0.83 g | - | |
Leucyna | 1.54 g | - | |
Lizyna | 1.4 g | - | |
Metionina | 0.48 g | - | |
Fenyloalanina | 0.75 g | - | |
Prolina | 1.41 g | - | |
Seryna | 0.87 g | - | |
Treonina | 0.69 g | - | |
Tryptofan | 0.21 g | - | |
Tyrozyna | 0.59 g | - | |
Walina | 0.99 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.11 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.11 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.63 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.58 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.24 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 7.36 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 7.3 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.05 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.05 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.21 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.79 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.87 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.37 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.36 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.2 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.12 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.06 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0.15 g | 0.1% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.72 g | - | |
Betaina | 6.7 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 82 mg | 27% DV | |
Hydroksyprolina | 0.48 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 55.88 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central