Turkey, Ground, cooked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 203 kcal | - | |
Białko | 27.37 g | 55% DV | 539% D |
Tłuszcz | 10.4 g | 13% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 62.07 g | - | |
Popiół | 1.26 g | - | |
Sód | 78 mg | 3.4% DV | |
Cholesterol | 93 mg | 31% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 78.2 mg | 14% DV | 140% D |
Kwas foliowy | 7 ug | - | - |
Witamina A | 79 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.08 mg | 6.4% DV | 63.22% D |
Witamina B12 | 1.34 ug | 56% DV | 550% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.21 mg | 16% DV | 160% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 8.72 mg | 55% DV | 537% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.19 mg | 24% DV | 235% D |
Witamina B6 | 0.63 mg | 37% DV | 367% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 8 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 24 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.02 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.12 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.06 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 24 ug | 2.7% DV | 26.27% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.2 ug | 1% DV | 9.85% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.2 ug | - | - |
Witamina E | 0.11 mg | 0.7% DV | 7.22% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 28 mg | 2.2% DV | 21.22% D |
Miedź | 0.15 mg | 17% DV | 165% D |
Żelazo | 1.52 mg | 8.4% DV | 83.2% D |
Magnez | 30 mg | 7.1% DV | 70.37% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 4.71% D |
Fosfor | 254 mg | 20% DV | 200% D |
Potas | 294 mg | 6.3% DV | 61.63% D |
Selen | 31.1 ug | 57% DV | 557% D |
Sód | 78 mg | 3.4% DV | 33.41% D |
Cynk | 3.11 mg | 28% DV | 279% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.71 g | - | |
Arginina | 1.99 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.65 g | - | |
Cysteina | 0.29 g | - | |
Glicyna | 1.5 g | - | |
Histydyna | 0.81 g | - | |
Izoletyda | 1.23 g | - | |
Leucyna | 2.26 g | - | |
Lizyna | 2.45 g | - | |
Metionina | 0.81 g | - | |
Fenyloalanina | 1.07 g | - | |
Prolina | 1.21 g | - | |
Seryna | 1.16 g | - | |
Treonina | 1.26 g | - | |
Tryptofan | 0.31 g | - | |
Tyrozyna | 0.97 g | - | |
Walina | 1.27 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.14 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.14 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.56 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.51 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.04 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.08 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.98 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.03 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.09 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.78 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.73 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.3 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.29 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.13 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.1 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.26 g | - | |
Betaina | 10.4 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 93 mg | 31% DV | |
Hydroksyprolina | 0.23 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 62.07 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central