Turkey, all classes, light meat, cooked, roasted - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 147 kcal | - | |
Białko | 30.13 g | 60% DV | 820% D |
Tłuszcz | 2.08 g | 2.7% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 67.88 g | - | |
Popiół | 1.22 g | - | |
Sód | 99 mg | 4.3% DV | |
Cholesterol | 80 mg | 27% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 83.4 mg | 15% DV | 206% D |
Kwas foliowy | 10 ug | - | - |
Witamina A | 11 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 2.9% DV | 39.68% D |
Witamina B12 | 0.37 ug | 15% DV | 210% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.21 mg | 16% DV | 215% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 11.75 mg | 73% DV | 999% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.9 mg | 18% DV | 245% D |
Witamina B6 | 0.81 mg | 47% DV | 646% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 10 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 10 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 10 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 3 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.03 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 3 ug | 0.3% DV | 4.54% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.3 ug | 1.5% DV | 20.41% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.3 ug | - | - |
Witamina E | 0.06 mg | 0.4% DV | 5.44% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 9 mg | 0.7% DV | 9.42% D |
Miedź | 0.06 mg | 7% DV | 95.24% D |
Żelazo | 0.71 mg | 3.9% DV | 53.67% D |
Magnez | 32 mg | 7.6% DV | 104% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 6.51% D |
Fosfor | 230 mg | 18% DV | 250% D |
Potas | 249 mg | 5.3% DV | 72.08% D |
Selen | 30.2 ug | 55% DV | 747% D |
Sód | 99 mg | 4.3% DV | 58.56% D |
Cynk | 1.72 mg | 16% DV | 213% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.63 g | - | |
Arginina | 1.71 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.41 g | - | |
Cysteina | 0.28 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.09 g | - | |
Glicyna | 1.29 g | - | |
Histydyna | 0.82 g | - | |
Izoletyda | 0.86 g | - | |
Leucyna | 2.09 g | - | |
Lizyna | 2.49 g | - | |
Metionina | 0.79 g | - | |
Fenyloalanina | 0.97 g | - | |
Prolina | 1.63 g | - | |
Seryna | 1.19 g | - | |
Treonina | 1.09 g | - | |
Tryptofan | 0.32 g | - | |
Tyrozyna | 0.9 g | - | |
Walina | 0.96 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.02 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.02 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.43 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.43 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.56 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.54 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.02 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.37 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.18 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.22 g | - | |
Betaina | 6.1 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 80 mg | 27% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 67.88 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central