Turkey, whole, meat only, cooked, roasted - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 159 kcal | - | |
Białko | 29.06 g | 58% DV | 731% D |
Tłuszcz | 3.84 g | 4.9% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 66.7 g | - | |
Popiół | 1.17 g | - | |
Sód | 101 mg | 4.4% DV | |
Cholesterol | 101 mg | 34% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 88.9 mg | 16% DV | 203% D |
Kwas foliowy | 9 ug | - | - |
Witamina A | 14 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 mg | 3.9% DV | 49.27% D |
Witamina B12 | 0.94 ug | 39% DV | 493% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.28 mg | 22% DV | 271% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 9.5 mg | 59% DV | 747% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.95 mg | 19% DV | 239% D |
Witamina B6 | 0.64 mg | 38% DV | 476% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 10 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 4 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.02 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.04 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 4 ug | 0.4% DV | 5.59% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.3 ug | 1.5% DV | 18.87% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.3 ug | - | - |
Witamina E | 0.06 mg | 0.4% DV | 5.03% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 13 mg | 1% DV | 12.58% D |
Miedź | 0.09 mg | 10% DV | 127% D |
Żelazo | 1.03 mg | 5.7% DV | 71.98% D |
Magnez | 29 mg | 6.9% DV | 86.85% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.6% DV | 7.66% D |
Fosfor | 222 mg | 18% DV | 223% D |
Potas | 239 mg | 5.1% DV | 63.96% D |
Selen | 30.7 ug | 56% DV | 702% D |
Sód | 101 mg | 4.4% DV | 55.24% D |
Cynk | 2.51 mg | 23% DV | 287% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.57 g | - | |
Arginina | 1.65 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.32 g | - | |
Cysteina | 0.27 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.94 g | - | |
Glicyna | 1.24 g | - | |
Histydyna | 0.79 g | - | |
Izoletyda | 0.83 g | - | |
Leucyna | 2.01 g | - | |
Lizyna | 2.4 g | - | |
Metionina | 0.76 g | - | |
Fenyloalanina | 0.94 g | - | |
Prolina | 1.57 g | - | |
Seryna | 1.15 g | - | |
Treonina | 1.06 g | - | |
Tryptofan | 0.31 g | - | |
Tyrozyna | 0.86 g | - | |
Walina | 0.93 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.05 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.04 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.88 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.86 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.12 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 1.09 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.04 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.73 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.33 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.11 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.11 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.17 g | - | |
Betaina | 3.4 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 101 mg | 34% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 66.7 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central