PIZZA HUT 14" Cheese Pizza, Stuffed Crust - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 274 kcal -
Białko 12.23 g 24% DV 179% D
Tłuszcz 11.63 g 15% DV
Węglowodany 30 g 11% DV
Skrobia 23.7 g -
Cukry 2.9 g -
Błonnik 1.7 g 6.1% DV 44.32% D
Woda 43.37 g -
Popiół 2.76 g -
Sód 615 mg 27% DV
Cholesterol 30 mg 10% DV

Witaminy

Cholina 17.3 mg 3.1% DV 22.96% D
Witamina A 511 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.32 mg 27% DV 196% D
Witamina B12 0.4 ug 17% DV 122% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.33 mg 26% DV 187% D
Witamina B3 (Niacyna) 3.76 mg 24% DV 172% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.45 mg 9% DV 65.69% D
Witamina B6 0.12 mg 7% DV 51.09% D
Witamina C 3.1 mg 3.4% DV 25.14% D

Minerały

Wapń 238 mg 18% DV 134% D
Miedź 0.08 mg 9% DV 65.69% D
Żelazo 2.04 mg 11% DV 82.73% D
Magnez 22 mg 5.2% DV 38.23% D
Mangan 0.35 mg 15% DV 111% D
Fosfor 249 mg 20% DV 145% D
Potas 229 mg 4.9% DV 35.56% D
Selen 16 ug 29% DV 212% D
Sód 615 mg 27% DV 195% D
Cynk 1.49 mg 14% DV 98.87% D
Alanina 0.38 g -
Arginina 0.44 g -
Kwas asparaginowy 0.81 g -
Kwas glutaminowy 3.39 g -
Glicyna 0.31 g -
Histydyna 0.32 g -
Izoletyda 0.57 g -
Leucyna 1.07 g -
Lizyna 0.59 g -
Metionina 0.27 g -
Fenyloalanina 0.64 g -
Prolina 1.74 g -
Seryna 0.58 g -
Treonina 0.39 g -
Tryptofan 0.12 g -
Tyrozyna 0.4 g -
Walina 0.71 g -
Omega-3 ALA 0.16 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.15 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 1.35 g -
Omega-6 linolowy 1.23 g -
Omega-9 eikosenowy 0.03 g -
Omega-9 erukowy 0 g -
Omega 9 oleinowy 2.46 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 2.27 g -
Kwas arachidowy 0.02 g -
Kwas behenowy 0.01 g -
Kwas masłowy 0.18 g -
Kwas kaprynowy 0.23 g -
Kwas kapronowy 0.14 g -
Kwas kaprylowy 0.09 g -
Kwas laurynowy 0.28 g -
Kwas lignocerynowy 0.01 g -
Kwas margarynowy 0.06 g -
Kwas mirystynowy 0.9 g -
Kwas palmitynowy 2.82 g -
Kwas pentadekanowy 0.1 g -
Kwas stearynowy 1 g -
Total (complex+sugars) 30 g 11% DV
Fruktoza 0.67 g -
Galaktoza 0.13 g -
Glukoza 0.4 g -
Laktoza 0.6 g -
Maltoza 1.1 g -
Skrobia 23.7 g -
Sacharoza 0 g -
Popiół 2.76 g -
Betaina 26.9 mg -
Cholesterol 30 mg 10% DV
Hydroksyprolina 0 g -
Woda 43.37 g -

Źródła