Potato puffs, frozen, unprepared - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 178 kcal -
Białko 1.93 g 3.9% DV 43.37% D
Tłuszcz 8.71 g 11% DV
Węglowodany 24.8 g 9% DV
Skrobia 21.58 g -
Cukry 0.28 g -
Błonnik 2.3 g 8.2% DV 92.3% D
Woda 62.8 g -
Popiół 1.75 g -
Sód 428 mg 19% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 24.9 mg 4.5% DV 50.87% D
Kwas foliowy 17 ug - -
Witamina A 4 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.18 mg 15% DV 172% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.06 mg 4.7% DV 52.72% D
Witamina B3 (Niacyna) 1.82 mg 11% DV 127% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.58 mg 12% DV 131% D
Witamina B6 0.19 mg 11% DV 128% D
Witamina C 6.9 mg 7.7% DV 86.14% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 2.5 ug 2.1% DV 23.41% D

Minerały

Wapń 13 mg 1% DV 11.24% D
Miedź 0.08 mg 8.3% DV 93.63% D
Żelazo 0.47 mg 2.6% DV 29.34% D
Magnez 16 mg 3.8% DV 42.8% D
Mangan 0.11 mg 4.8% DV 54.23% D
Fosfor 64 mg 5.1% DV 57.53% D
Potas 247 mg 5.3% DV 59.05% D
Selen 0.3 ug 0.5% DV 6.13% D
Sód 428 mg 19% DV 209% D
Cynk 0.26 mg 2.4% DV 26.56% D
Alanina 0.09 g -
Arginina 0.12 g -
Kwas asparaginowy 0.35 g -
Cysteina 0.04 g -
Kwas glutaminowy 0.31 g -
Glicyna 0.08 g -
Histydyna 0.04 g -
Izoletyda 0.08 g -
Leucyna 0.14 g -
Lizyna 0.13 g -
Metionina 0.03 g -
Fenyloalanina 0.09 g -
Prolina 0.09 g -
Seryna 0.1 g -
Treonina 0.08 g -
Tryptofan 0.02 g -
Tyrozyna 0.07 g -
Walina 0.12 g -
Omega-3 ALA 0.23 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.22 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Omega-6 (n-6) 0.01 g -
Omega-6 linolowy 2.9 g -
Omega-6 linolowy 2.84 g -
Omega-9 eikosenowy 0.06 g -
Omega-9 erukowy 0 g -
Omega 9 oleinowy 3.28 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 3.27 g -
Kwas arachidowy 0.04 g -
Kwas behenowy 0.02 g -
Kwas masłowy 0 g -
Kwas kaprynowy 0 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0 g -
Kwas laurynowy 0 g -
Kwas lignocerynowy 0.01 g -
Kwas margarynowy 0.01 g -
Kwas mirystynowy 0.04 g -
Kwas palmitynowy 1.07 g -
Kwas pentadekanowy 0 g -
Kwas stearynowy 0.24 g -

Źródła