Pork, fresh, loin, top loin (chops), boneless, separable lean and fat, with added solution, cooked, broiled - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 198 kcal -
Białko 28.33 g 57% DV 572% D
Tłuszcz 9.42 g 12% DV
Węglowodany 0.02 g 0% DV
Woda 60.71 g -
Popiół 2.01 g -
Sód 302 mg 13% DV
Cholesterol 71 mg 24% DV

Witaminy

Cholina 76.6 mg 14% DV 141% D
Kwas foliowy 0 ug - -
Witamina A 0 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.64 mg 53% DV 535% D
Witamina B12 0.73 ug 30% DV 307% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.23 mg 18% DV 181% D
Witamina B3 (Niacyna) 8.59 mg 54% DV 542% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.89 mg 18% DV 180% D
Witamina B6 0.45 mg 26% DV 267% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 25 iu - -
Witamina K (filochinon) 0 ug 0% DV 0% D

Minerały

Wapń 11 mg 0.8% DV 8.55% D
Miedź 0.06 mg 7.1% DV 71.83% D
Żelazo 0.57 mg 3.2% DV 31.99% D
Magnez 28 mg 6.7% DV 67.34% D
Mangan 0.01 mg 0.6% DV 5.71% D
Fosfor 307 mg 25% DV 248% D
Potas 581 mg 12% DV 125% D
Selen 52.9 ug 96% DV 972% D
Sód 302 mg 13% DV 133% D
Cynk 1.7 mg 15% DV 156% D
Alanina 1.4 g -
Arginina 1.59 g -
Kwas asparaginowy 2.33 g -
Cysteina 0.28 g -
Kwas glutaminowy 3.8 g -
Glicyna 1.07 g -
Histydyna 1.03 g -
Izoletyda 1.17 g -
Leucyna 2.03 g -
Lizyna 2.21 g -
Metionina 0.66 g -
Fenyloalanina 1 g -
Prolina 0.96 g -
Seryna 1.03 g -
Treonina 1.07 g -
Tryptofan 0.25 g -
Tyrozyna 0.91 g -
Walina 1.24 g -
Omega-3 ALA 0.04 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.04 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 1.11 g -
Omega-6 linolowy 1.09 g -
Omega-9 eikosenowy 0.06 g -
Omega-9 erukowy 0 g -
Omega 9 oleinowy 3.53 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 3.48 g -
Kwas arachidowy 0.01 g -
Kwas behenowy 0 g -
Kwas masłowy 0 g -
Kwas kaprynowy 0.01 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0 g -
Kwas laurynowy 0.01 g -
Kwas lignocerynowy 0 g -
Kwas margarynowy 0.03 g -
Kwas mirystynowy 0.12 g -
Kwas palmitynowy 2.01 g -
Kwas pentadekanowy 0.01 g -
Kwas stearynowy 1.08 g -

Źródła