Restaurant, Latino, arepa (unleavened cornmeal bread) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
219 kcal | - | - |
Białko
|
5.48 g | 11% DV | 100% D |
Tłuszcz
|
5.38 g | 6.9% DV | - |
Węglowodany
|
37.14 g | 14% DV | - |
Cukry
|
0.87 g | - | - |
Błonnik
|
2.6 g | 9.3% DV | 84.8% D |
Woda
|
50.8 g | - | - |
Popiół
|
1.19 g | - | - |
Sód
|
270 mg | 12% DV | - |
Cholesterol
|
5 mg | 1.7% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina
|
4.4 mg | 0.8% DV | 7.31% D |
Witamina A
|
213 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.07 mg | 5.8% DV | 53.27% D |
Witamina B12
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.04 mg | 3.2% DV | 29.5% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
0.89 mg | 5.6% DV | 50.68% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.2 mg | 4% DV | 36.89% D |
Witamina B6
|
0.11 mg | 6.3% DV | 57.48% D |
Witamina K (filochinon)
|
3.5 ug | 2.9% DV | 26.64% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
0 ug | - | - |
Karoten, beta
|
7 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
0 ug | - | - |
Retinol
|
60 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0.86 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
0.37 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
0.63 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0.15 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0.08 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0.05 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0.37 mg | - | - |
Witamina A, RAE
|
61 ug | 6.8% DV | 61.9% D |
Witamina E
|
0.29 mg | 1.9% DV | 17.66% D |
Witamina K (menachinon-4)
|
1 ug | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
89 mg | 6.8% DV | 62.52% D |
Miedź
|
0.03 mg | 3.3% DV | 30.44% D |
Żelazo
|
1.04 mg | 5.8% DV | 52.77% D |
Magnez
|
27 mg | 6.4% DV | 58.71% D |
Mangan
|
0.12 mg | 5% DV | 46.06% D |
Fosfor
|
117 mg | 9.4% DV | 85.48% D |
Potas
|
88 mg | 1.9% DV | 17.1% D |
Selen
|
6.1 ug | 11% DV | 101% D |
Sód
|
270 mg | 12% DV | 107% D |
Cynk
|
0.8 mg | 7.3% DV | 66.42% D |
Aminokwasy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alanina
|
0.34 g | - | - |
Arginina
|
0.21 g | - | - |
Kwas asparaginowy
|
0.36 g | - | - |
Cysteina
|
0.1 g | - | - |
Kwas glutaminowy
|
1.1 g | - | - |
Glicyna
|
0.17 g | - | - |
Histydyna
|
0.17 g | - | - |
Izoletyda
|
0.21 g | - | - |
Leucyna
|
0.67 g | - | - |
Lizyna
|
0.23 g | - | - |
Metionina
|
0.13 g | - | - |
Fenyloalanina
|
0.28 g | - | - |
Prolina
|
0.51 g | - | - |
Seryna
|
0.29 g | - | - |
Treonina
|
0.19 g | - | - |
Tryptofan
|
0.05 g | - | - |
Tyrozyna
|
0.15 g | - | - |
Walina
|
0.28 g | - | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.07 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.9 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.83 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.02 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
1.37 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
1.27 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0.1 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.11 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0.08 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0.05 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.12 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.03 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.4 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
1.45 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0.04 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.48 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.08 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0.07 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0.1 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane)
|
0.05 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Popiół
|
1.19 g | - | - |
Betaina
|
0.2 mg | - | - |
Cholesterol
|
5 mg | 1.7% DV | - |
Woda
|
50.8 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -