Snacks, potato chips, made from dried potatoes, reduced fat - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 502 kcal | - | |
Białko | 4.56 g | 9.1% DV | 36.33% D |
Tłuszcz | 26.14 g | 34% DV | |
Węglowodany | 64.76 g | 24% DV | |
Cukry | 0.63 g | - | |
Błonnik | 3.2 g | 11% DV | 45.53% D |
Woda | 2.22 g | - | |
Popiół | 2.31 g | - | |
Sód | 450 mg | 20% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Kwas foliowy | 27 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.21 mg | 18% DV | 70.39% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.02 mg | 1.2% DV | 4.6% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.6 mg | 22% DV | 89.52% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.83 mg | 17% DV | 66.14% D |
Witamina B6 | 0.41 mg | 24% DV | 96.55% D |
Witamina C | 12 mg | 13% DV | 53.12% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 7.2 ug | 6% DV | 23.9% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 27 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 27 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 2.18 mg | 15% DV | 57.9% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 29 mg | 2.2% DV | 8.89% D |
Miedź | 0.15 mg | 17% DV | 67.73% D |
Żelazo | 1.11 mg | 6.2% DV | 24.57% D |
Magnez | 45 mg | 11% DV | 42.69% D |
Mangan | 0.36 mg | 16% DV | 62.53% D |
Fosfor | 129 mg | 10% DV | 41.12% D |
Potas | 760 mg | 16% DV | 64.42% D |
Selen | 2.9 ug | 5.3% DV | 21.01% D |
Sód | 450 mg | 20% DV | 77.95% D |
Cynk | 0.7 mg | 6.4% DV | 25.35% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.2 g | - | |
Arginina | 0.27 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.13 g | - | |
Cysteina | 0.07 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.94 g | - | |
Glicyna | 0.19 g | - | |
Histydyna | 0.13 g | - | |
Izoletyda | 0.25 g | - | |
Leucyna | 0.37 g | - | |
Lizyna | 0.35 g | - | |
Metionina | 0.07 g | - | |
Fenyloalanina | 0.26 g | - | |
Prolina | 0.2 g | - | |
Seryna | 0.23 g | - | |
Treonina | 0.25 g | - | |
Tryptofan | 0.04 g | - | |
Tyrozyna | 0.22 g | - | |
Walina | 0.33 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.04 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.04 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.02 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 12.12 g | - | |
Omega-6 linolowy | 11.99 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.39 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 4.36 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.04 g | - | |
Kwas behenowy | 0.02 g | - | |
Kwas masłowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.19 g | - | |
Kwas palmitynowy | 5.81 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.65 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.13 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.13 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.11 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 64.76 g | 24% DV | |
Fruktoza | 0.16 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.07 g | - | |
Sacharoza | 0.39 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.31 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 2.22 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central