Pork sausage, link/patty, reduced fat, unprepared - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 217 kcal | - | |
Białko | 16.75 g | 34% DV | 309% D |
Tłuszcz | 16.55 g | 21% DV | |
Węglowodany | 0.2 g | 0.1% DV | |
Woda | 64.21 g | - | |
Popiół | 2.28 g | - | |
Sód | 581 mg | 25% DV | |
Cholesterol | 67 mg | 22% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 57.3 mg | 10% DV | 96.02% D |
Kwas foliowy | 2 ug | - | - |
Witamina A | 92 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.31 mg | 26% DV | 238% D |
Witamina B12 | 1.05 ug | 44% DV | 403% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.17 mg | 13% DV | 121% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.19 mg | 39% DV | 356% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.83 mg | 17% DV | 153% D |
Witamina B6 | 0.27 mg | 16% DV | 146% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 16 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 27 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.08 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.06 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 27 ug | 3% DV | 27.65% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.4 ug | 2% DV | 18.43% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.4 ug | - | - |
Witamina E | 0.99 mg | 6.6% DV | 60.83% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 15 mg | 1.2% DV | 10.63% D |
Miedź | 0.09 mg | 9.8% DV | 90.12% D |
Żelazo | 1.46 mg | 8.1% DV | 74.76% D |
Magnez | 18 mg | 4.3% DV | 39.5% D |
Mangan | 0.04 mg | 1.8% DV | 16.83% D |
Fosfor | 153 mg | 12% DV | 113% D |
Potas | 275 mg | 5.9% DV | 53.93% D |
Selen | 22.7 ug | 41% DV | 380% D |
Sód | 581 mg | 25% DV | 233% D |
Cynk | 2.42 mg | 22% DV | 203% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.02 g | - | |
Arginina | 1.06 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.46 g | - | |
Cysteina | 0.22 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.51 g | - | |
Glicyna | 1.11 g | - | |
Histydyna | 0.5 g | - | |
Izoletyda | 0.65 g | - | |
Leucyna | 1.25 g | - | |
Lizyna | 1.17 g | - | |
Metionina | 0.4 g | - | |
Fenyloalanina | 0.6 g | - | |
Prolina | 1.1 g | - | |
Seryna | 0.7 g | - | |
Treonina | 0.6 g | - | |
Tryptofan | 0.16 g | - | |
Tyrozyna | 0.49 g | - | |
Walina | 0.76 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.08 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.08 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.62 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.59 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.17 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 5.41 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 5.37 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.03 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.04 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.16 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.75 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.35 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.27 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.26 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.14 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.09 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.05 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0.2 g | 0.1% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.28 g | - | |
Betaina | 5.1 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 67 mg | 22% DV | |
Hydroksyprolina | 0.33 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 64.21 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central