Pork, cured, bacon, pre-sliced, cooked, pan-fried - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 468 kcal | - | |
Białko | 33.92 g | 68% DV | 290% D |
Tłuszcz | 35.09 g | 45% DV | |
Węglowodany | 1.7 g | 0.6% DV | |
Woda | 23.65 g | - | |
Popiół | 5.64 g | - | |
Sód | 1684 mg | 73% DV | |
Cholesterol | 99 mg | 33% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 89.5 mg | 16% DV | 69.54% D |
Kwas foliowy | 0 ug | - | - |
Witamina A | 37 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.56 mg | 47% DV | 199% D |
Witamina B12 | 1.09 ug | 45% DV | 194% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.23 mg | 18% DV | 76.27% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 10.46 mg | 65% DV | 279% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.1 mg | 22% DV | 94.02% D |
Witamina B6 | 0.54 mg | 31% DV | 134% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 17 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0.1% DV | 0.36% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 11 ug | - | - |
Tokoferol beta | 1.17 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.52 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.05 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.05 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 11 ug | 1.2% DV | 5.22% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.4 ug | 2% DV | 8.55% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.4 ug | - | - |
Witamina E | 0.42 mg | 2.8% DV | 11.97% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 11 mg | 0.8% DV | 3.62% D |
Miedź | 0.11 mg | 12% DV | 49.86% D |
Żelazo | 0.95 mg | 5.3% DV | 22.55% D |
Magnez | 31 mg | 7.4% DV | 31.54% D |
Mangan | 0.02 mg | 1% DV | 4.09% D |
Fosfor | 388 mg | 31% DV | 133% D |
Potas | 499 mg | 11% DV | 45.37% D |
Selen | 50.7 ug | 92% DV | 394% D |
Sód | 1684 mg | 73% DV | 313% D |
Cynk | 3.06 mg | 28% DV | 119% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.96 g | - | |
Arginina | 2.2 g | - | |
Kwas asparaginowy | 3.2 g | - | |
Cysteina | 0.39 g | - | |
Kwas glutaminowy | 5.22 g | - | |
Glicyna | 1.55 g | - | |
Histydyna | 1.39 g | - | |
Izoletyda | 1.62 g | - | |
Leucyna | 2.81 g | - | |
Lizyna | 3.04 g | - | |
Metionina | 0.94 g | - | |
Fenyloalanina | 1.42 g | - | |
Prolina | 1.38 g | - | |
Seryna | 1.43 g | - | |
Treonina | 1.5 g | - | |
Tryptofan | 0.41 g | - | |
Tyrozyna | 1.36 g | - | |
Walina | 1.73 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.23 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.22 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 5.33 g | - | |
Omega-6 linolowy | 5.25 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.29 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 14.34 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 14.24 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.07 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.11 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.44 g | - | |
Kwas palmitynowy | 7.64 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 3.68 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.78 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.77 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.11 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.22 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.17 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.1 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 1.7 g | 0.6% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 5.64 g | - | |
Betaina | 8.1 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 99 mg | 33% DV | |
Hydroksyprolina | 0.12 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 23.65 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central