Mielony indyk, surowy - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 148 kcal -
Białko 19.66 g 39% DV 531% D
Tłuszcz 7.66 g 9.8% DV
Węglowodany 0 g 0% DV
Woda 72.36 g -
Popiół 1 g -
Sód 58 mg 2.5% DV
Cholesterol 69 mg 23% DV

Witaminy

Cholina 50.8 mg 9.2% DV 125% D
Kwas foliowy 7 ug - -
Witamina A 66 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.07 mg 5.5% DV 74.32% D
Witamina B12 1 ug 42% DV 563% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.16 mg 12% DV 162% D
Witamina B3 (Niacyna) 6.73 mg 42% DV 569% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.99 mg 20% DV 268% D
Witamina B6 0.56 mg 33% DV 448% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 14 iu - -
Witamina K (filochinon) 0 ug 0% DV 0% D

Minerały

Wapń 19 mg 1.5% DV 19.75% D
Miedź 0.1 mg 11% DV 144% D
Żelazo 1.09 mg 6.1% DV 81.83% D
Magnez 23 mg 5.5% DV 74% D
Mangan 0.01 mg 0.3% DV 4.7% D
Fosfor 200 mg 16% DV 216% D
Potas 237 mg 5% DV 68.14% D
Selen 21.9 ug 40% DV 538% D
Sód 58 mg 2.5% DV 34.08% D
Cynk 2.35 mg 21% DV 289% D
Alanina 1.22 g -
Arginina 1.43 g -
Kwas asparaginowy 1.9 g -
Cysteina 0.21 g -
Kwas glutaminowy 3.14 g -
Glicyna 1.08 g -
Histydyna 0.58 g -
Izoletyda 0.88 g -
Leucyna 1.62 g -
Lizyna 1.76 g -
Metionina 0.58 g -
Fenyloalanina 0.77 g -
Prolina 0.87 g -
Seryna 0.84 g -
Treonina 0.9 g -
Tryptofan 0.22 g -
Tyrozyna 0.7 g -
Walina 0.91 g -
Omega-3 ALA 0.11 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.1 g -
Omega-3 DHA 0.01 g -
Omega-3 EPA 0.01 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i 0 g -
Omega-6 (n-6) 0.01 g -
Omega-6 linolowy 1.93 g -
Omega-6 linolowy 1.89 g -
Omega-9 eikosenowy 0.03 g -
Omega-9 erukowy 0 g -
Omega 9 oleinowy 2.35 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 2.27 g -
Kwas arachidowy 0.01 g -
Kwas behenowy 0 g -
Kwas masłowy 0 g -
Kwas kaprynowy 0 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0 g -
Kwas laurynowy 0.01 g -
Kwas lignocerynowy 0 g -
Kwas margarynowy 0.02 g -
Kwas mirystynowy 0.07 g -
Kwas palmitynowy 1.35 g -
Kwas pentadekanowy 0.01 g -
Kwas stearynowy 0.55 g -

Źródła