Mielony indyk, surowy - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 148 kcal | - | |
Białko | 19.66 g | 39% DV | 531% D |
Tłuszcz | 7.66 g | 9.8% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 72.36 g | - | |
Popiół | 1 g | - | |
Sód | 58 mg | 2.5% DV | |
Cholesterol | 69 mg | 23% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 50.8 mg | 9.2% DV | 125% D |
Kwas foliowy | 7 ug | - | - |
Witamina A | 66 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.07 mg | 5.5% DV | 74.32% D |
Witamina B12 | 1 ug | 42% DV | 563% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.16 mg | 12% DV | 162% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.73 mg | 42% DV | 569% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.99 mg | 20% DV | 268% D |
Witamina B6 | 0.56 mg | 33% DV | 448% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 14 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 20 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.02 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.1 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.02 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.02 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 20 ug | 2.2% DV | 30.03% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.4 ug | 2% DV | 27.03% D |
Witamina E | 0.09 mg | 0.6% DV | 8.11% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 19 mg | 1.5% DV | 19.75% D |
Miedź | 0.1 mg | 11% DV | 144% D |
Żelazo | 1.09 mg | 6.1% DV | 81.83% D |
Magnez | 23 mg | 5.5% DV | 74% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.3% DV | 4.7% D |
Fosfor | 200 mg | 16% DV | 216% D |
Potas | 237 mg | 5% DV | 68.14% D |
Selen | 21.9 ug | 40% DV | 538% D |
Sód | 58 mg | 2.5% DV | 34.08% D |
Cynk | 2.35 mg | 21% DV | 289% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.22 g | - | |
Arginina | 1.43 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.9 g | - | |
Cysteina | 0.21 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.14 g | - | |
Glicyna | 1.08 g | - | |
Histydyna | 0.58 g | - | |
Izoletyda | 0.88 g | - | |
Leucyna | 1.62 g | - | |
Lizyna | 1.76 g | - | |
Metionina | 0.58 g | - | |
Fenyloalanina | 0.77 g | - | |
Prolina | 0.87 g | - | |
Seryna | 0.84 g | - | |
Treonina | 0.9 g | - | |
Tryptofan | 0.22 g | - | |
Tyrozyna | 0.7 g | - | |
Walina | 0.91 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.11 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.1 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.93 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.89 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.35 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.27 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.07 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.35 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.55 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.23 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.22 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.1 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.07 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1 g | - | |
Betaina | 6.3 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 69 mg | 23% DV | |
Hydroksyprolina | 0.16 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 72.36 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central