Crustaceans, lobster, northern, cooked, moist heat - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 89 kcal | - | |
Białko | 19 g | 38% DV | 854% D |
Tłuszcz | 0.86 g | 1.1% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 78.11 g | - | |
Popiół | 2.14 g | - | |
Sód | 486 mg | 21% DV | |
Cholesterol | 146 mg | 49% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 80.9 mg | 15% DV | 331% D |
Kwas foliowy | 11 ug | - | - |
Witamina A | 4 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.9% DV | 43.07% D |
Witamina B12 | 1.43 ug | 60% DV | 1339% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.02 mg | 1.3% DV | 29.39% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.83 mg | 11% DV | 257% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.67 mg | 33% DV | 749% D |
Witamina B6 | 0.12 mg | 7% DV | 157% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 1 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 11 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 11 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 1 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 1 ug | 0.1% DV | 2.5% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 1 mg | 6.7% DV | 150% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 96 mg | 7.4% DV | 166% D |
Miedź | 1.55 mg | 172% DV | 3870% D |
Żelazo | 0.29 mg | 1.6% DV | 36.2% D |
Magnez | 43 mg | 10% DV | 230% D |
Mangan | 0.07 mg | 2.8% DV | 63.51% D |
Fosfor | 185 mg | 15% DV | 333% D |
Potas | 230 mg | 4.9% DV | 110% D |
Selen | 73.1 ug | 133% DV | 2987% D |
Sód | 486 mg | 21% DV | 475% D |
Cynk | 4.05 mg | 37% DV | 827% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.01 g | - | |
Arginina | 1.75 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.84 g | - | |
Cysteina | 0.21 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.8 g | - | |
Glicyna | 1.27 g | - | |
Histydyna | 0.48 g | - | |
Izoletyda | 0.83 g | - | |
Leucyna | 1.38 g | - | |
Lizyna | 1.43 g | - | |
Metionina | 0.48 g | - | |
Fenyloalanina | 0.78 g | - | |
Prolina | 0.85 g | - | |
Seryna | 0.73 g | - | |
Treonina | 0.75 g | - | |
Tryptofan | 0.25 g | - | |
Tyrozyna | 0.67 g | - | |
Walina | 0.85 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.05 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.05 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.08 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.12 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.04 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.18 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.17 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.13 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.05 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.14 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 146 mg | 49% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 78.11 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central