Sausage, pork, chorizo, link or ground, cooked, pan-fried - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
346 kcal | - | - |
Białko
|
19.3 g | 39% DV | 223% D |
Tłuszcz
|
28.1 g | 36% DV | - |
Węglowodany
|
2.63 g | 1% DV | - |
Woda
|
46.3 g | - | - |
Popiół
|
3.66 g | - | - |
Sód
|
983 mg | 43% DV | - |
Cholesterol
|
107 mg | 36% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina
|
97.1 mg | 18% DV | 102% D |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.37 mg | 30% DV | 176% D |
Witamina B12
|
1.21 ug | 50% DV | 291% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.42 mg | 32% DV | 187% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
7.06 mg | 44% DV | 255% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
1.2 mg | 24% DV | 139% D |
Witamina B6
|
0.55 mg | 33% DV | 188% D |
Witamina K (filochinon)
|
6 ug | 5% DV | 28.9% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina, wolna
|
42.7 mg | - | - |
Cholina, z glicerofosfocholiny
|
2.8 mg | - | - |
Cholina, z fosfocholiny
|
40.3 mg | - | - |
Cholina, z fosfatydylocholiny
|
0.4 mg | - | - |
Cholina, z sfingomieliny
|
10.9 mg | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
10 ug | - | - |
Retinol
|
0 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
2.35 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0 mg | - | - |
Witamina A, RAE
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E
|
1.5 mg | 10% DV | 57.8% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon)
|
0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4)
|
16.8 ug | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
37 mg | 2.8% DV | 16.45% D |
Miedź
|
0.13 mg | 14% DV | 83.49% D |
Żelazo
|
2.34 mg | 13% DV | 75.14% D |
Magnez
|
30.1 mg | 7.2% DV | 41.43% D |
Mangan
|
0.19 mg | 8.2% DV | 47.25% D |
Fosfor
|
207 mg | 17% DV | 95.72% D |
Potas
|
435 mg | 9.3% DV | 53.5% D |
Selen
|
25.9 ug | 47% DV | 272% D |
Sód
|
983 mg | 43% DV | 247% D |
Cynk
|
2.19 mg | 20% DV | 115% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.18 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c
|
0.01 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c
|
0.19 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0.01 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
4.13 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c
|
0.25 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-9
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
10.8 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.06 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.07 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.35 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
5.9 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
3 g | - | - |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0
|
0 g | - | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars)
|
2.63 g | 1% DV | - |
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Popiół
|
3.66 g | - | - |
Betaina
|
6.1 mg | - | - |
Cholesterol
|
107 mg | 36% DV | - |
Azot
|
3.09 g | - | - |
Woda
|
46.3 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 40. Category: Sausages and Luncheon Meats (7)