Sausage, pork, chorizo, link or ground, cooked, pan-fried - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 346 kcal -
Białko 19.3 g 39% DV 223% D
Tłuszcz 28.1 g 36% DV
Węglowodany 2.63 g 1% DV
Woda 46.3 g -
Popiół 3.66 g -
Sód 983 mg 43% DV
Cholesterol 107 mg 36% DV

Witaminy

Cholina 97.1 mg 18% DV 102% D
Witamina B1 (Tiamina) 0.37 mg 30% DV 176% D
Witamina B12 1.21 ug 50% DV 291% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.42 mg 32% DV 187% D
Witamina B3 (Niacyna) 7.06 mg 44% DV 255% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 1.2 mg 24% DV 139% D
Witamina B6 0.55 mg 33% DV 188% D
Witamina K (filochinon) 6 ug 5% DV 28.9% D

Minerały

Wapń 37 mg 2.8% DV 16.45% D
Miedź 0.13 mg 14% DV 83.49% D
Żelazo 2.34 mg 13% DV 75.14% D
Magnez 30.1 mg 7.2% DV 41.43% D
Mangan 0.19 mg 8.2% DV 47.25% D
Fosfor 207 mg 17% DV 95.72% D
Potas 435 mg 9.3% DV 53.5% D
Selen 25.9 ug 47% DV 272% D
Sód 983 mg 43% DV 247% D
Cynk 2.19 mg 20% DV 115% D

Brak danych

Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.18 g -
Omega-3 DHA 0.01 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c 0.01 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c 0.19 g -
Omega-6 (n-6) 0.01 g -
Omega-6 linolowy 4.13 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c 0.25 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-9 0.01 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 0 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 10.8 g -
Kwas arachidowy 0.06 g -
Kwas behenowy 0.01 g -
Kwas masłowy 0.01 g -
Kwas kaprynowy 0.02 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0 g -
Kwas laurynowy 0.02 g -
Kwas lignocerynowy 0 g -
Kwas margarynowy 0.07 g -
Kwas mirystynowy 0.35 g -
Kwas palmitynowy 5.9 g -
Kwas pentadekanowy 0.01 g -
Kwas stearynowy 3 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 0 g -
Popiół 3.66 g -
Betaina 6.1 mg -
Cholesterol 107 mg 36% DV
Azot 3.09 g -
Woda 46.3 g -

Źródła